Verdens korteste flytur feiret passasjer nummer én million

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 1967 har fly lettet og landet mellom de to øyene nord for Skottland. Se video og bli med på verdens korteste flytur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord i Skottland går flyruten som må være drømmedistansen for de som lider av flyskrekk – knappe to minutter bruker flyet på å tilbakelegge distansen mellom Westray og Papa Westray i Orknøyene - en øygruppe nord i Skottland.

Dersom værforholdene viser seg fra sin beste side, er du oppe i luften i knappe 47 sekunder. Øverst i saken kan du selv bli med på turen og nyte utsikten underveis.

Det er Orkney Inter-Isles Air Service, drevet av Loganair, som har sørget for det luftige bindeleddet mellom de to øyene siden 1967. Flyruten er listet i Guinness Rekordbok som verdens korteste, og 1. november var det duket for feiring da passasjer nummer én million fant plassen sin om bord.

– Denne ruten er en juvel i vårt nettverk og kjent over hele verden, sier administrerende direktør i Loganair, Jonathan Hinkles.

– Men til tross for berømmelsen så er dette en viktig tjeneste og livslinje som binder sammen de enkelte øyene via en praktisk luftkobling for folk i Orknøyene, forklarer han.

Les også:

Derfor er det udramatisk når et fly blir truffet av lynet

Her er det mest skittent på flyet

Fly går inn for landing – så kommer bilen