Frankrike for deg som ikke bryr deg om fotball-EM

Frankrike har mer å by på enn fotball-EM og Tour de France i sommer, så du kan trygt besøke landet selv om du ikke er sportsidiot. Foto: Colourbox.com
Frankrike har mer å by på enn fotball-EM og Tour de France i sommer, så du kan trygt besøke landet selv om du ikke er sportsidiot. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike er sommerens store feriemål grunnet det store mesterskapet, men det finnes også perler for deg som ikke bryr deg det grann om sport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske bloggere har derfor kåret landets ti beste destinasjoner for deg som vil besøke verdens mest besøkte turistland uten å nødvendigvis få med deg sommerens største arrangement, fotball-EM som starter denne uken.

Selv om hundretusener besøker landet nettopp for å få med seg mesterskapet, mens nesten like mange drar dit for å få med seg det andre store sportsarrangementet, sykkelrittet Tour de France senere i sommer, kan du som turist fortsatt besøke Frankrike denne sommeren selv om du ikke bryr deg døyten om sport.

Les også: Vi planlegger å bruke mindre penger på ferie

Om du vil holde deg unna fotballgalskapen, kan det være lurt å unngå kaoset i de ti vertsbyene. Det er ikke alle som liker å feriere blant skrålende fotballfans på tur. Reiseoperatøren Expedia har registrert en markant økning i antall hotellbestillinger fra nordmenn i år, og antallet er tredoblet i vertsbyen Bordeaux under EM i forhold til i fjor, melder selskapet selv i en pressemelding. De melder samtidig at økningen også er stor i to av de andre vertsbyene, Paris og Nice, mens antallet hotellbestillinger på rivieraen har firedoblet seg siden fjorårets sommersesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Syv råd for å unngå å ødelegge ferien med jetlag

Ønsker du derimot heller en rolig ferie i Frankrike, uten å måtte forholde deg til fotballhungrige tilreisende på tur, bør du kanskje heller sikte deg inn på disse topp ti destinasjonene i landet, som Expedia har kåret i samarbeid med franske livstilsbloggere:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Auvergne

Auvergne er regionen i Frankrike som har alt du trenger for å glemme hordene av mennesker som strømmer til fotballstadioner i de største byene. Regionen byr på blant annet livlige vulkaner, pittoreske landsbyer, noen av Europas best bevarte naturområder og ikke mindre enn 109 varme kilder!

Les også: Viktig å vite før Fido blir med på ferie

Normandie

Normandie er stedet å dra til om du ønsker litt fred og ro, langt borte fra høylytte fotballfans. Fra Cherbourghalvøya til flotte åssider i Calvados byr regionen på storslått natur i en fredelig feriesetting. Alt dette i deilig, frisk luft!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Richard Løvehjerte til salgs

Bretagne

Fra Finistère til festningsbyen Saint-Malo; Bretagne er regionen der fotballsang fra stadion erstattes av lyden av bølgeskvulp. Etter en deilig lokal spesialitet, galette au beurre sale, kan du nyte en bit av den bretagnske gjestfriheten, som byr på like god stemning som atmosfæren i de franske EM-vertsbyene.

Les også: Dette irriterer nordmenn mest på hotell i utlandet, og slik får du erstatning

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hautes-Pyrénées

Med en flod av naturperler og historiske skatter, er departementet Hautes-Pyrénées mye mindre stressende enn byer fylt til randen av ivrige fotballfans. Og hvem sa at en fjellferie ikke kan by på bading? Innsjøer, fosser og spa-senter lar deg tilfredsstille trangen til å kjøle deg ned i den kokende sommervarmen.

Les også: Her må turistene passe seg!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Six-Fours-les-Plages

Hvis sommerferie er synonymt med Middelhavsferie for deg, er Six-Fours-les-Plages midt i blinken. Med gylne sandstrender, skjulte viker, kyststier, en småbåthavn og provençalsk atmosfære, har området alt du trenger for å nyte en solrik kystferie, lang bort fra fotballarenaene i Nice og Marseille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Glemmer du dette, kan du få ferien ødelagt

Mimizan-Plage

Med beliggenhet på nordkysten av departementet Landes, tilbyr Mimizan noe for enhver smak av både aktiviteter og avslapping. Langs den milelange strekningen med fine sandstrender finner du både sykkelveier, innsjøer og furuskog. Brettpadling, surfing og annen lek på stranden er favoritter blant turister som legger ferien hit.

Les også: 12 tips til ferie på sparket

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poitiers

En sjarmerende gamleby med en fascinerende historie, livlig atmosfære og fornøyelsesparken Futuroscope, hvor sistnevnte er verdt turen i seg selv. Poitiers er et ypperlig reisemål for en langhelg, og er ideelt for de som elsker sightseeing, langt borte fra fotballfeberen i juli.

Les også: Norske turister lett bytte for tyver

Angers og Loiredalen

Tar du turen innom Loiredalen kan vi garantere at du vil føle deg en smule herskapelig. Turstier, kulinariske oppdagelser og UNESCO-vernede slott er gode grunner til å besøke Angers og Loiredalen, som ligger over 300 kilometer fra den nærmeste EM-stadion.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rivieraen på tvers

Foto: Corbis
Foto: Corbis

Annecy

En by kjent for sin kunst og historie blant de nysgjerrige, for sitt fjellvann blant utendørsentusiastene og for sport blant de mer eventyrlystne. Med kallenavnet «Alpenes Venezia» vil Annecy bokstavelig talt hjelpe deg å heve deg over sommerens fotballgalskap.

Les også: Rivieraen rundt i åpen bil

Bayonne

Hovedstaden i Fransk Baskerland er dekorert med rød og hvit maling i skjønn harmoni og er omgitt av solide festningsverk, som gjør Bayonne til en av de flotteste byene sørvest i Frankrike. Med en unektelig sjarmerende gamleby er Bayonne vel verdt et besøk for de som ønsker å slå ut håret, men vil holde seg unna EM-feberen.

Les også: Rivieraens mest luksuriøse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock