Syv fantastiske severdigheter på Mauritius

<p>Mauritius i Det indiske hav er blitt beskrevet som rene øyparadiset. Foto: St. Regis Mauritius Resort / Flickr</p>
Mauritius i Det indiske hav er blitt beskrevet som rene øyparadiset. Foto: St. Regis Mauritius Resort / Flickr

Botanisk hage, krystallklart vann og vulkanskapt naturfenomen er bare noe av det Mauritius kan friste med.

Mauritius i det sørvestlige Indiahavet har lenge vært et ettertraktet reisemål for nygifte på bryllupstur. Men etter at stadig flere flyselskaper legger opp reiseruter til den delen av verden, ser øystaten ut til å bli et stadig mer populært reisemål.

Her er en titt på noen av de mest imponerende severdighetene som venter reisende som legger ferien til Mauritius.

Les også: Mauritius – En smak av paradiset

(Saken fortsetter under)

Chamarel-sletten

Chamarel-sletten. Foto: SaraBerdon / Istock
Chamarel-sletten. Foto: SaraBerdon / Istock

I Chamarel finner du et stort bølgende sandklit- sletter med farget jord som vil gi enhver fotograf vakre feriebilder. Den fargede jorden skifter fargenyanser fra rødt til lilla og er et naturfenomen som antageligvis har oppstått på grunn av vulkansk aktivitet.

Chamarel-slettene ligger på den sørvestlige delen av øya, ikke langt fra Le Morne-halvøya. Her finner du også en imponerende foss der vannet deler seg og strømmer ned et fall på hundre meter i den nærliggende dalen.

Besøkende kan også ta turen innom flere romdestillerier og smake på de lokale godsakene.

Les også: Champagne: Reis, lær og imponer venner

(Saken fortsetter under)

Tamarin Beach

Tamarin Beach. Foto: 35007 / Istock
Tamarin Beach. Foto: 35007 / Istock

På vestkysten av øya finner vi vakre Tamarin Beach som visstnok skal være åsted for en av de vakreste solnedgangene på denne kanten av verden. Besøkende kan starte dagen med en tur til det nærliggende saltverket der nesten 1500 tonn salt samles hvert år og hvor du kan oppleve innhøsting på nært hold.

Denne uvanlige delen av øya står i kontrast til de sedvanlige postkortmotivene med hvite sandstrender som Mauritius er full av. Tamarin Beach er ellers svært populært reisemål for de som liker å bedrive vannsport og snorkling, forholdene her ligger til rette for surfing og padling.

Les også: Bahamas har rosa strender

(Saken fortsetter under)

Île aux Cerfs

Île aux Cerfs. Foto: bennymarty / Istock
Île aux Cerfs. Foto: bennymarty / Istock

Denne øya, utenfor østkysten av Mauritius, kan enkelt besøkes med vanntaxi fra Trou d'Eau Douce-lagunen. Île aux Cerfs - eller Deer Island på engelsk – frister med vakre landskap bestående av hvite sandbanker og turkist vann.

Til tross at det den dag i dag ikke bor noen fast her, er øya et populært mål for turistutflukter og har mange fasiliteter. Besøkende kan smake lokale matretter på øyas restauranter eller prøve ut aktiviteter som golf eller paraseiling.

Les også: Skattejakt på Gullkysten

(Saken fortsetter under)

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach. Foto: Ihsaan_Adams_ Photography / Istock
Blue Bay Beach. Foto: Ihsaan_Adams_ Photography / Istock

Til forskjell fra naboøya La Réunion er kanskje ikke Mauritius det optimale reisemålet dersom du vil gå lange turer. Til gjengjeld venter det et utrolig eventyr under den turkisfargede vannflaten.

Dykking og snorkling er svært populære aktivitet på Mauritius, ikke minst ved Blue Bay Beach der vannet er klart som glass. Men du er ikke nødt til å bli våt på beina - det undersjøiske landskapet kan også bli beundret med en tur på en båt med glassbunn.

Les også: Stor kåring: Grace Bay er nok en gang verdens beste strand

(Saken fortsetter under)

Pamplelousses botaniske hage

The Pamplemousses Botanical Garden. Foto: Mlenny / Istock
The Pamplemousses Botanical Garden. Foto: Mlenny / Istock

Offisielt kjent som Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden og nok en mulighet til å ta bilder som vil skape misunnelse på sosiale medier som Facebook. Opprinnelig ble hagen anlagt i 1770 og er kjent for sine gigantiske vannliljer som flyter stillferdig i et vannbasseng.

Hagen dekker et areal på 37 hektar og er hjem for plantearter fra alle verdenshjørner, inkludert en palme som er i ferd med å dø etter å ha bare blomstret en gang. Gå ikke glipp av det mektige baobab-treet ved inngangen når du kommer hit.

Les også: Her er Asias beste strender

(Saken fortsetter under)

Île aux Bénitiers

Île aux Bénitiers. Foto: Robert Mandel / Istock
Île aux Bénitiers. Foto: Robert Mandel / Istock

Den taggete steinformasjon som sitter sammen med denne lille øya ser ut som en gigantisk musling - eller bénitier – og er årsaken til hvordan øya fikk sitt navn. Øya kan enkelt nås fra vestkysten av Mauritius.

Besøkende kan spasere langs stranden og beundre det klare blå vannet som omgir øya. Fiskerne tar imot besøkende til Bénitiers Island fra landsbyen La Gaulette.

Les også: Oman: Fra handelsmakt til eksotisk turistparadis

(Saken fortsetter under)

Île Plate og Îlot Gabriel

Îlot Gabriel. Foto: Konstik / Istock
Îlot Gabriel. Foto: Konstik / Istock

Hvis du vil utforske Mauritius’ nordlige farvann så er katamaran en meget god løsning. De fleste turene kjøres til Île Plate (Flat Island) med et stopp underveis på Îlot Gabriel (Gabriel Island).

En rekke selskaper foretar turer til disse Mauritius’ naturreservater. Det er en flott måte å tilbringe dagen med å sløve avslappet rundt, samtidig som du fyller minnekortet på kamera med bilder av det vakre turkise havet.

Les også:

5 ting som gjør reisen mye bedre

Nettside vil hjelpe deg med feriepakkingen

Reisetips: Glem sosiale medier når du er i Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:37 Saúl senket ineffektive Liverpool etter fire minutter22:51 Haaland senket Paris Saint-Germain med to mål i 2-1-seier22:43 Kavala pågrepet kort tid etter frifinnelse i Tyrkia22:15 Svekket Ozzy Osbourne avlyser USA-turné21:57 Røe Isaksen vil se på om AAP-innstrammingen har fått urimelige konsekvenser21:35 Trumps kontroversielle benådninger vekker oppsikt21:33 Kompromiss kan sikre Trond Giske verv i Trøndelag Ap20:54 Her murer India de fattige inne20:53 Trumps straffetoll kan gi Tine-tap på fem millioner kroner i måneden20:32 Bolsjunov varsler om store planer etter sprintuhell i Åre19:52 Bergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30 Ikonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30 Full passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57 Støre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55 Russland innfører innreisenekt for kinesere18:55 Far tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07 Klæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget17:51 Johaug tok sin aller første sprintseier og økte ledelsen i Ski Tour17:23 Svensk påtalemyndighet har håp om å ta ut tiltale i Palme-saken før sommeren17:14 Spøkelsesskipets reise fra norskekysten til irske klipper – via Afrika16:50 Sykepleier hadde forhold til 13-åring – beholder jobben16:48 Eldre kvinne alvorlig skadd i brann i Bærum16:44 Dansk kvinne funnet skyldig i gigantsvindel av Socialstyrelsen16:43 ABC Nyheter lanserer ABC TV16:42 Vidar ble nektet å røyke i egen stue: Borettslag krevde tvangssalg16:31 Stor vannlekkasje i Oslo etter at vannledning ble gravd over15:56 Russland må betale erstatning til Yukos-aksjonærer15:53 Rettssaken mot Netanyahu starter 17. mars15:46 VM-bronse til Olsbu Røiseland etter hårfin bom15:02 Ingen covid-19-tilfeller i Norge15:00 Klæbo raskest på sprintprologen i Åre14:58 Iran: Tysker frigitt etter fangeutveksling14:23 Søk i Seimsfjorden avsluttet uten funn14:22 Johaug vant prologen i Åre-sprinten14:21 Snøskredfare i store deler av Sør-Norge13:30 Aktivister frikjent for park-protester i Tyrkia13:29 Soldat drept i kamper i Øst-Ukraina13:22 Svenskekongen reagerer på dopingskandale: – Uakseptabelt13:22 Narkobaronens flodhester skaper miljøproblemer i Colombia13:05 Antall mottakere øker i AFP-ordningen13:00 Ønsker felles regelverk for elsparkesykler12:59 EU plasserer Caymanøyene på svarteliste12:51 Skadekrise for Tottenham, stjerne ute med armbrudd12:30 Slik vil de realisere raskere tog mellom Oslo og Stockholm12:30 Norsk håndballproff fra Tyskland til Danmark12:28 Skoghøy trekker seg fra Nav-granskingen12:28 Hemmelighold om EU-vedtak om Norge – nå slår forsker alarm12:27 Bloomberg får delta i Demokratenes neste presidentdebatt11:27 Jærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11 Råkjør venter «sliten» Ødegaard10:32 Ingen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07 Dom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06 Nødnettet er igjen fullt operativt10:03 Syrere på flukt: – Dette er helvetet10:00 Jazzmusikeren Jon Christensen død09:31 Flere kildesorterer plast09:30 Medier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12 Chelsea-profil brakk nesen08:58 Voldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41 35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40 Voldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32 18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28 USAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53 Stengte overganger og værfaste turister på fjellet07:29 Sykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26 Norsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00 Landslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54 Professor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54 Norsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48 Kina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31 Trøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30 MDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28 Haalands stjernemøte med Mbappé05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:30 Høie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27 Eckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25 Sju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47 Nå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29 Tre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08 Politidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22 Kvinner og barn trampet til døde i Niger03:17 Maskert butikkraner i Stavanger02:51 Canada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27 Overlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11 WikiLeaks: Assange sitter ikke lenger i isolat01:32 Pollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25 Norske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07 Widerøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40 Reiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25 Apple rammet av koronavirus23:02 Johnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30 Raiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02 Verdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52 Matbutikk ranet i Stavanger21:23 Da fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33 Ny dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53 Frykter katastrofale konsekvenser av Erdogans plan
Siste nytt
23:37SportSaúl senket ineffektive Liverpool etter fire minutter22:51SportHaaland senket Paris Saint-Germain med to mål i 2-1-seier22:43VerdenKavala pågrepet kort tid etter frifinnelse i Tyrkia22:15KulturSvekket Ozzy Osbourne avlyser USA-turné21:57PengerRøe Isaksen vil se på om AAP-innstrammingen har fått urimelige konsekvenser21:35PolitikkTrumps kontroversielle benådninger vekker oppsikt21:33PolitikkKompromiss kan sikre Trond Giske verv i Trøndelag Ap20:54VerdenHer murer India de fattige inne20:53PengerTrumps straffetoll kan gi Tine-tap på fem millioner kroner i måneden20:32SportBolsjunov varsler om store planer etter sprintuhell i Åre19:52NorgeBergensbanen åpnes tidligst onsdag19:30VerdenIkonisk bilde: Her bor du – på et støvkorn i en solstråle19:30ReiseFull passasjer klager på Norwegian – følte seg krenket18:57PolitikkStøre etterlyser nye vannkraftsvar fra regjeringen18:55NorgeRussland innfører innreisenekt for kinesere18:55NorgeFar tiltalt for seksuelle overgrep mot to år gammel sønn18:07SportKlæbo overlegen i sprintfinalen, Golberg økte i Ski Tour-sammendraget17:51SportJohaug tok sin aller første sprintseier og økte ledelsen i Ski Tour17:23VerdenSvensk påtalemyndighet har håp om å ta ut tiltale i Palme-saken før sommeren17:14VerdenSpøkelsesskipets reise fra norskekysten til irske klipper – via Afrika16:50NorgeSykepleier hadde forhold til 13-åring – beholder jobben16:48NorgeEldre kvinne alvorlig skadd i brann i Bærum16:44PengerDansk kvinne funnet skyldig i gigantsvindel av Socialstyrelsen16:43NorgeABC Nyheter lanserer ABC TV16:42Helse og livsstilVidar ble nektet å røyke i egen stue: Borettslag krevde tvangssalg16:31NorgeStor vannlekkasje i Oslo etter at vannledning ble gravd over15:56PengerRussland må betale erstatning til Yukos-aksjonærer15:53PolitikkRettssaken mot Netanyahu starter 17. mars15:46SportVM-bronse til Olsbu Røiseland etter hårfin bom15:02NorgeIngen covid-19-tilfeller i Norge15:00SportKlæbo raskest på sprintprologen i Åre14:58VerdenIran: Tysker frigitt etter fangeutveksling14:23NorgeSøk i Seimsfjorden avsluttet uten funn14:22SportJohaug vant prologen i Åre-sprinten14:21NorgeSnøskredfare i store deler av Sør-Norge13:30VerdenAktivister frikjent for park-protester i Tyrkia13:29VerdenSoldat drept i kamper i Øst-Ukraina13:22SportSvenskekongen reagerer på dopingskandale: – Uakseptabelt13:22VerdenNarkobaronens flodhester skaper miljøproblemer i Colombia13:05PengerAntall mottakere øker i AFP-ordningen13:00NorgeØnsker felles regelverk for elsparkesykler12:59PengerEU plasserer Caymanøyene på svarteliste12:51SportSkadekrise for Tottenham, stjerne ute med armbrudd12:30NorgeSlik vil de realisere raskere tog mellom Oslo og Stockholm12:30SportNorsk håndballproff fra Tyskland til Danmark12:28NorgeSkoghøy trekker seg fra Nav-granskingen12:28PolitikkHemmelighold om EU-vedtak om Norge – nå slår forsker alarm12:27PolitikkBloomberg får delta i Demokratenes neste presidentdebatt11:27NorgeJærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11SportRåkjør venter «sliten» Ødegaard10:32SportIngen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07VerdenDom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06NorgeNødnettet er igjen fullt operativt10:03VerdenSyrere på flukt: – Dette er helvetet10:00KulturJazzmusikeren Jon Christensen død09:31NorgeFlere kildesorterer plast09:30SportMedier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12SportChelsea-profil brakk nesen08:58SportVoldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41Penger35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40PolitikkVoldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32Kultur18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28VerdenUSAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53NorgeStengte overganger og værfaste turister på fjellet07:29VerdenSykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26SportNorsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00SportLandslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54Helse og livsstilProfessor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54KulturNorsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48Helse og livsstilKina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31PolitikkTrøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30PolitikkMDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28SportHaalands stjernemøte med Mbappé05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27SportEckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25Helse og livsstilSju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47Helse og livsstilNå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29VerdenTre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08NorgePolitidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22VerdenKvinner og barn trampet til døde i Niger03:17NorgeMaskert butikkraner i Stavanger02:51VerdenCanada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27Helse og livsstilOverlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11VerdenWikiLeaks: Assange sitter ikke lenger i isolat01:32PolitikkPollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25VerdenNorske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07ReiseWiderøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40SportReiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25VerdenApple rammet av koronavirus23:02PolitikkJohnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30SportRaiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02PengerVerdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52NorgeMatbutikk ranet i Stavanger21:23NorgeDa fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33SportNy dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53VerdenFrykter katastrofale konsekvenser av Erdogans plan
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus