Mauritius – En smak av paradiset

PARADIS: Lunsj grillet i vannet på en paradisøy under et landhugg med katamaranen.
PARADIS: Lunsj grillet i vannet på en paradisøy under et landhugg med katamaranen.

Vi klargjorde smaksløkene, smurte oss inn med faktor 50 og satte kursen for det vestindiske øyparadiset Mauritius.

MAURITIUS (ABC Nyheter): Det mauritiske kjøkken er influert av tre kontinenter, og gjenspeiler den etniske sammensetningen i øyas befolkning. Ofte finner du for eksempel indisk blandet med kinesisk i ett og samme måltid, som skaper spennende og originale smaksopplevelser. Verdenskjente kokker som Paul Bocuse, Alain Ducasse og brødrene Troisgros har satt spor etter seg i meny Mauritiusene her,og lokale chefer er kjent for virkelig å leke seg med de etniske puslespillbitene.

Dette bør du vite om Mauritius:

Turistinformasjon

www.mauritius.net

Guideservice

Vi brukte White Sand Tours, og opplevde fantastisk service gjennom en uke fra det øyeblikk vi landet på flyplassen til vi ble geleidet gjennom check-in ved avreise. Anbefales på det varmeste!

www.whitesandtours.com

Slik kommer du dit

Vi fløy medAir Mauritius fra London, Heathrow. Flytid ca 12 timer.

www.airmauritius.com

Sov godt

Vi testet to ulike hoteller på Mauritius, begge på den mer værsikre nordsiden av øya.

Silwa Attitude: Firestjerners og helt nytt, beliggende i vannkanten ved en av Mauritius flotteste strender. Anbefalesfor deg som liker å treffe mennesker, og nyte det gode sosiale liv.

zilwa-hotel-mauritius.com

Paradise Cove: Femstjerners luksus for voksne, barn ingen adgang. For dere som vil nyte hverandre i paradisiske omgivelser.Perfekt for bryllupsreiser!

www.paradisecovehotel.com

Spis godt

Vi besøkte disse restaurantene på Mauritius:

La Table de Château

tableduchateau.restaurant.mu

La Rhumerie de Chamarel

www.rhumeriedechamarel.com

Le Gout du Large

legoutdularge.restaurant.mu

Eureka Colonial House

Men hva er egentlig smaken av paradiset? Finnes det én rett som kan representere kvintessensen av det mauritiske kjøkken?

– Det er egentlig helt umulig å svare på, sier Fabio de Poli.

Fabio er eier og chef på restauranten La Table de Château, en av de aller beste restaurantene på Mauritius. Vi har akkurat satt til livs en treretters lunsj som blåste barten av min gourmand-venn Peter, og som har hensatt oss begge i en kulinarisk ekstase.

Les også: Afrikas ni flotteste strandparadis

(Saken fortsetter under)

Mauritius kan fremstå som en drømmedestinasjon. Foto: COLOURBOX
Mauritius kan fremstå som en drømmedestinasjon. Foto: COLOURBOX

Fabelaktige Fabio

– Jeg kom hit for 10 år siden, og har funnet min egen vei inn i det mauritiske kjøkken, sier Fabio.

Opprinnelig kommer han fra Venezia, med en pastry-chef til far. Men Fabio ble tidlig bitt av reisebasillen, og jobbet seg gjennom flere Michelin-restauranter i Europa før han endte opp på Mauritius via et gjesteopphold på Seychellene. Underveis leverte han også kulinariske lekkerbiskener til Lady Diana helt frem til hun døde.

– Du vet, Mauritius er jo en smeltedigel. Her kommer mattradisjonene fra tre forskjellige kontinenter, og det typisk mauritiske er nok rett og slett mangfoldet. Det er også styrken til det mauritiske kjøkken. Jeg elsker smaken og fargen av Mauritius! Her på restauranten prøver jeg å gjenskape retter og ingredienser som har gått i glemmeboken hos lokalbefolkningen, eller jeg prøver å ta i bruk råvarer som ingen har tenkt på å bruke i maten. Som for eksempel kokosnøtthjerte, forteller han.

Fabios geni ligger i bruken av lokale råvarer, men tilpasset retten mer enn tradisjonene. Han står som en god representant for det lekne og innovative i mauritisk gastronomi. Resultatet er så bra at du rett og slett er nødt til å legge turen innom La Table de Château om du befinner deg på Mauritius. Restauranten ligger i forbindelse med Le Château de Labourdonnais, som i seg selv er et besøk verd.

Les også: De 10 beste strendene i Hellas

(Saken fortsetter under)

Mauritius har et rikt dyreliv. Foto: Colourbox
Mauritius har et rikt dyreliv. Foto: Colourbox

Sukker

Det første som slår deg når du kommer til Mauritius, er alle sukkerroene som fyller det meste av dyrket mark på den grønne øya. Her dyrkes det sukker så det monner – for eksport i ulike former, men også for eget konsum. Sukker er da også fremtredende i mye av maten og drikkevarene, og er mye av forklaringen på at hele 24 prosent av øyas befolkning etter sigende skal lide av diabetes.

Sukker i maten er én ting. Mesteparten av produksjonen går derimot til et helt annet nytelses produkt, nemlig rom. Den karibiske romen er nok mer kjent på våre breddegrader, men faktum er at det produseres aldeles utmerket rom også på Mauritius. Og vi er på vei til et av de nyeste og mest moderne av destilleriene, nemlig La Rhumerie de Chamarel.

Romfabrikken ligger sørvest på Mauritius, ved foten av øyas høyeste fjell Piton de la Petite Rivière Noire (828 meter over havet). Anlegget er vidunderlig vakkert, men åpenbart bygget for turisme. Romen, derimot, er genuin nok. Vi smaker oss gjennom et utvalg, med og uten smakstilsetninger og i ulike aldringsnivåer. Det skal bli vårt første møte med mauritisk rom, men det blir på ingen måte det siste. Her får vi romen "ren", det vil si uten oppblanding med ulike juicer, grenadin, cola,kokosmelk eller andre tilleggsprodukter, og oppdager at den står seg utmerket på egen kjøl – som aperitif, eller også i et konjakkglass med isbiter. Servert av en rødmende mauritisk sjarmbombe er opplevelsen vel verd å få med seg. Ekstra hyggelig og praktisk er det selvsagt med innleid bil med sjåfør fra det allesteds nærværende White Sand Tours på veien hjem.

Les også: Madeira - den grønne øya

Medisinmannen i Port Louis

På hjemveien tar vi en avstikker til hovedstaden Port Louis for å besøke det berømte markedet i byen, men også for åta turen innom den kjente urteboden der det visstnok skal finnes en kur mot det meste.

Det syder av liv i frukt- og grønnsaksmarkedet; kjøtt og fisk får være i fred for oss i dag – lukten er såpass fremtredende at det frister mer med det grønne og friske. Råvarene er fantastiske, modnet i en sol vi bare kan drømme om på våre breddegrader. Men altså, det var denne urteboden...

– Min herre, må jeg få be om deres alder? Over 50, ja? Akkurat. Da har vi en aldeles passende urt her, for hjelp til –ja, De skjønner kanskje...

Joda, vi skjønner. Her får vi hjelp til det meste, fra revmatisme eller overskudd av tarmgass til diabetes og altså impotens. Utvalget av urter er imponerende, og du skal langt ned på listen over sjeldne sykdommer før du ikke kan hjelpes i markedsboden i Port Louis.

– Fra Skandinavia, kanskje? Norge, ja? Jeg har mange kunder fra Norge. Flere av disse skriver til meg med bestillinger hjemmefra, og så sender jeg over hele verden. Er De sikker på at De ikke trenger noe for potensen? Ikke det, nei? Da sees vi kanskje om fem år. De vet hvor De finner meg!

Lett beskjemmet lusker vi videre, og angrer en smule på at vi ikke kjøpte litt av den urten som... nåja, det samme kan det egentlig være; det kan da vel ikke skade om man slipper en uskyldig liten fjert iblant?

Les også: Verdensarvperlen du ikke visste at du måtte få med deg

Romantikk på stranden

Det er Valentinsdag, og Peter og jeg føler oss litt ille berørt. Etter anbefalinger har vi bestilt bord på restauranten Le Gout du Large, et par kilometer sydover langs kysten fra Grand Baie på nordsiden av Mauritius. Her har vi fått et tomannsbord på stranden, med levende lys på bordet og en fullmåne som lyser opp bølgene som slår dovent inn mot den hvite sanden. Det er romantisk så det holder, og rundt oss sitter par etter par og stirrer hverandre dypt inn i øynene. Vi bestiller et stort glass rom før forretten, kremter litt og snakker om barske ting med stor motor.

Forretten er Blue Marlin, selve drømmefangsten for ihuga sportsfiskere verden over. Her finner du den i rikt monn, ikke langt utenfor korallrevene som omgir hele Mauritius. Mauritierne finner den litt for tyggete og grov, men på La Gout du Large smaker den fortreffelig med følge av et glass sør-afrikansk rosé.

Hovedrett og dessert er av samme utsøkte kvalitet, men overskygges fullstendig av at vertinnen og eieren slår seg ned ved vårt romantiske bord i sanden. Anabelle Jeannot er vakker som en sydhavsprinsesse, og tøffere enn de fleste. Med ett er samtalen dreiet fra barske ting med stor motor til Livet, Døden og Kjærligheten – som seg hør og bør på et sted og en kveld som dette.

– Jeg studerte i Quatar, og endte opp som ansatt i Quatar Airways, forteller Anabelle med sin myke, franske aksent.

Peter og jeg faller som fluer.

– Det var en tøff, men god skole. Der var det ingen slinger i valsen, og ikke lett å være kvinne. Herrebesøk var foreksempel en utenkelighet.

Vi nikker medfølende, stadig mer fortapt og forgapt.

– Men jeg tjente gode penger, og da jeg kom hjem til Mauritius i 2012 ble jeg kontaktet av eierne av denne restauranten. De ville selge, orket ikke mer. Så jeg bestemte meg for å satse – det får briste eller bære, det viktigste er er at jeg er tilbake på Mauritius.

Anabelle satser utelukkende på lokale råvarer; her er ingenting frossent og opptint. Det betyr sjømat for det meste,og selvsagt friske og solmodne grønnsaker og frukt hver dag.

– Ikke som i Norge, kanskje? Der er det vel kaldt hele tiden, har jeg hørt. Det må være forferdelig. Si meg, er dere alltid triste, eller er dere glade også en gang i blant?

Spørsmålet vekker dype refleksjoner under månen, mens bølgene slår dovent inn over sanden – stadig nærmere, ettersom vannet flør. Snart når det nakne føtter under bordet. Vannet holder 32 grader. Joda, vi er da sannelig glade en gang iblant, også...

Les også: På denne Paris-restauranten spiser du biff i blanke messingen

Smaken av paradiset

Et besøk på Mauritius er ikke komplett før du har begitt deg ut på det blå-blå havet med katamaran. Er du smart, legger du turen til en av de siste dagene av oppholdet, når huden har tilpasset seg den stekende solen. For ute på havet er du prisgitt UV-strålene, og det er liten hjelp i solseil og små flekker av skygge.

Visst er det herlig å snorkle ved revkanten, og følge "adidasfisk" og skilpadder mellom korallene. Og visst er det forfriskende med et glass iskald rom, servert av kaptein "Jack Sparrow" under solseilet på katamaranen.

For oss blir likevel høydepunktet strandhugget på en liten tropisk øy i havgapet. Mannskapet rigger til en grillute i vannet, og aldri har pølser, rød snapper og en saftig kjøttbit smakt bedre! Vi inntar måltidet ved et plastbord på en halvmeters dyp, sittende påden myke sandbunnen. Vannet holder nesten 40 grader inne i den billedvakre bukta. Og endelig finner vi smaken av paradiset!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:30 Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene02:07 Tog med 115 om bord kjørte inn i snøskred på Bergensbanen02:05 AP: Sanders vinner nominasjonsvalget i Nevada01:01 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye koronaviruset00:46 Bolighus i Halden totalskadd etter brann00:10 Over 70 virussmittede i Italia00:08 Brann på Gran Canaria23:17 Hovland avsluttet forrykende til ledelse: – Seier ville vært utrolig23:00 Operatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40 Valget i Nevada er i gang22:24 Kvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53 Store trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24 Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56 Kristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24 Ødegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16 Ikke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35 FN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11 Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55 Klæbo best i prologen på hjemmebane11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Store snømengder stengte Bergensbanen10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02 Helsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43 VM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30 Slik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56 Flere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41 Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11 1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05 Gjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56 Over 750 virussmittede i Japan07:50 Alpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47 Ubebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42 Tomannsbolig brant ned i Florø07:35 Avtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30 75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00 Johaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55 Enebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53 Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51 Bil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45 Mann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17 Leteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15 Nordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10 Dette skjer i dag06:10 Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05 Dette skjedde i natt05:50 Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23 Stoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17 Kolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24 Mann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20 Nye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59 Kvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32 Gjengen i «Friends» samles igjen02:37 Ytterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08 Klimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05 Første covid-19-dødsfall i Italia01:54 Medier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57 Wells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11 Juryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52 Siktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46 Mann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11 To menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00 Erdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51 Tre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50 Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37 EU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25 Frikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51 Regjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37 20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34 Mysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57 Bil tatt av snøskred i Jølster16:25 Flertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder
Siste nytt
02:30NorgeSandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene02:07NorgeTog med 115 om bord kjørte inn i snøskred på Bergensbanen02:05VerdenAP: Sanders vinner nominasjonsvalget i Nevada01:01VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye koronaviruset00:46NorgeBolighus i Halden totalskadd etter brann00:10VerdenOver 70 virussmittede i Italia00:08VerdenBrann på Gran Canaria23:17SportHovland avsluttet forrykende til ledelse: – Seier ville vært utrolig23:00NorgeOperatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40VerdenValget i Nevada er i gang22:24NorgeKvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53NorgeStore trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24NorgeDrikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56SportKristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24SportØdegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16NorgeIkke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeNesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35VerdenFN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11NorgeVinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55PolitikkKlæbo best i prologen på hjemmebane11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeStore snømengder stengte Bergensbanen10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02Helse og livsstilHelsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43SportVM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30MotorSlik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56NorgeFlere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41NorgeÅrsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11Norge1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05SportGjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56VerdenOver 750 virussmittede i Japan07:50SportAlpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47NorgeUbebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42NorgeTomannsbolig brant ned i Florø07:35VerdenAvtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30Norge75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00SportJohaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55NorgeEnebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53VerdenKraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51NorgeBil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45NorgeMann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17NorgeLeteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15NorgeNordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10NorgeDette skjer i dag06:10VerdenBloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05NorgeDette skjedde i natt05:50SportZuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23VerdenStoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17NorgeKolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20VerdenNye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59NorgeKvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32KulturGjengen i «Friends» samles igjen02:37VerdenYtterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08NorgeKlimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05VerdenFørste covid-19-dødsfall i Italia01:54PolitikkMedier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57VerdenWells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11VerdenJuryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52VerdenSiktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46NorgeMann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11NorgeTo menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00VerdenErdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51NorgeTre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50NorgeSnøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37VerdenEU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25VerdenFrikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51PolitikkRegjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37Verden20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34VerdenMysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57NorgeBil tatt av snøskred i Jølster16:25PolitikkFlertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus