Verden ble farget grønn på St. Patricks dag

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-masten i Bergen slår følge med verdens mest kjente landemerker og blir grønn i forbindelse med den irske nasjonaldagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

St. Patricks dag

  • St. Patricks dag (også kalt «Paddie's Day») er Irlands nasjonaldag som feires den 17. mars, til minne av landets skytshelgen St. Patrick.
  • I blant annet USA, Storbritannia og Irland er det tradisjon å kle seg i grønt denne dagen.
  • Over hele verden møtes irer og fester med øl og musikk. Dette skjer ofte på irske puber, og mange steder holdes det parader, hvor deltagerne er kledd i grønt og oransje som et symbol på Irland.
  • På de fleste irske puber i England og Irland serveres denne dagen kun Irish stew og Guinness øl.
  • St. Patrick er også kjent som den som kristnet Irland.

Kilde: Wikipedia

Av alle nasjonaldager må den irske trygt sies å være blant de mest populære. Irlands nasjonaldag St. Patrikcs dag feires i de fleste land ettersom rundt 70 millioner mennesker rundt om i verden anser seg selv som irsk eller av irsk opphav. Og hvert år øker antallet deltakere som ønsker å være med på festen betraktelig.

Les også: Dublin – fra bunnen av glasset

Norge, Danmark og Finland

Den globale feiringen på St. Patrick’s Day 17. mars kommer også til syne på noen av verdens mest kjente landmerker. Empire State Building i New York, den kinesiske mur og Las Vegas kjente velkomstskilt er kun tre av rundt 190 globale attraksjoner som i dag får et kledelig grønt preg.

Og i år kaster også Bergen seg på trenden. Med grønn linse er byens TV-tårn korrekt lyssatt der det våker over byen fra toppen av Ulrike, det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norden er bergensernes fjernsynsmast i godt selskap med Danmarks nasjonale akvarium Den Blå Planet og Lahti Radiotårn i Finland, som også blir grønne for første gang. Blant andre nye deltagere finner vi blant annet Pariserhjulet i Paris, broene over elven Doneu i Wien og Rådhuset i Tel Aviv.

Les også: – Luksus er rimeligst på slutten av året

Se bildeserie. Saken fortsetter under:

Den kinesiske mur. Foto: Tourism Ireland

Ønsker flere turister til Irland

Global Greening er et initiativ signert det irske turistkontoret, der målet er å kaste ekstra søkelys på Irland som turistdestinasjon på en dag der mange er i boblende festhumør.

– Interessen fra byer og land om å være med på vårt Global Greening-initiativ, understreker den sterke forbindelsen folk over hele verden føler for Irland, forteller administrerende direktør Niall Gibbons i Tourism Ireland i en pressemelding.

Gibbons får støtte fra den irske samferdselsministeren.

– Dette er en tid da mange planlegger ferien sin, og med dette kan vi gi Irland en enestående plattform for å oppmuntre folk til å avlegge oss et besøk, uttalte Paschal Donohue til Independent.IE.

Les også: Antibes - Azurkystens matmekka