Estland - en eksotisk overraskelse i Nord-Europa

Få et innblikk i eksotiske Estland. Se video i vinduet over.

Estland har mer å tilby turister enn hovedstaden Tallinn.

Tar du en titt på videoen øverst i artikkelen er det lett å tenke at den er filmet langt mot sør, på en gresk paradisøy eller langs Italias kyst. Men disse hvite strendene befinner seg i Nord-Europa, nærmere bestemt i Estland

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

– Et av de mest unike stedene jeg har sett

Videoen er filmet nord i Estland, og er laget av Jürgen Pikunov. I første del av videoen kan du se Rummu Karjäär eller Rummu strand.

Pikunov forteller at huset som står i vannet utenfor Rummu strand er et gammelt Sovjet-fengsel og en arbeidsleir. På et tidspunkt ble fengselet oversvømt, og det gikk fra å være et sted for straff til å bli en del av noe eksotisk.

– Det er et av de mest unike stedene jeg har sett i mitt liv. Jeg anbefaler virkelig alle å dra dit. Det er mulig å dykke der også, og det er bokstavelig talt masse små hus på bunnen av innsjøen. Det er som en liten landsby der nede, forteller Pikunov til ABC Nyheter.

Les også: De 10 beste strendene i Hellas

Vil inspirere folk til å reise nye steder

Med videoen sin ønsker han å vise at Estland er så mye mer enn bare Tallinn, selv om han mener Tallinn også er verdt et besøk. Forrige sommer kjørte Pikunov rundt i bil i Estland hele sommeren med noen venner, og det var slik videoen ble til.

– Estland har veldig mye å tilby turister. Jeg ønsker å inspirere folk til å besøke steder de vanligvis ikke tenker på å besøke, forteller Pikunov.

Les også: Her er den mest stressfrie byen i verden

Anbefaler leiebil og godt selskap

Pikunov anbefaler norske Estland-turister å leie en bil sammen med venner og familie, og kjøre gjennom det flate og lille landet.

Dersom du på turen stikker innom Tallinn må du passe på å dra innom gamlebyen for å få en Middelalder-opplevelse.

Estland er et vakkert land, og verdt å besøke for deg som er glad i natur, strender, dykking, fotturer og bilferier.

Les også: Her er museene du aldri hadde trodd at fantes

Personvernpolicy