Estland - en eksotisk overraskelse i Nord-Europa

Få et innblikk i eksotiske Estland. Se video i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Estland har mer å tilby turister enn hovedstaden Tallinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tar du en titt på videoen øverst i artikkelen er det lett å tenke at den er filmet langt mot sør, på en gresk paradisøy eller langs Italias kyst. Men disse hvite strendene befinner seg i Nord-Europa, nærmere bestemt i Estland

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

– Et av de mest unike stedene jeg har sett

Videoen er filmet nord i Estland, og er laget av Jürgen Pikunov. I første del av videoen kan du se Rummu Karjäär eller Rummu strand.

Pikunov forteller at huset som står i vannet utenfor Rummu strand er et gammelt Sovjet-fengsel og en arbeidsleir. På et tidspunkt ble fengselet oversvømt, og det gikk fra å være et sted for straff til å bli en del av noe eksotisk.

– Det er et av de mest unike stedene jeg har sett i mitt liv. Jeg anbefaler virkelig alle å dra dit. Det er mulig å dykke der også, og det er bokstavelig talt masse små hus på bunnen av innsjøen. Det er som en liten landsby der nede, forteller Pikunov til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: De 10 beste strendene i Hellas

Vil inspirere folk til å reise nye steder

Med videoen sin ønsker han å vise at Estland er så mye mer enn bare Tallinn, selv om han mener Tallinn også er verdt et besøk. Forrige sommer kjørte Pikunov rundt i bil i Estland hele sommeren med noen venner, og det var slik videoen ble til.

– Estland har veldig mye å tilby turister. Jeg ønsker å inspirere folk til å besøke steder de vanligvis ikke tenker på å besøke, forteller Pikunov.

Les også: Her er den mest stressfrie byen i verden

Anbefaler leiebil og godt selskap

Pikunov anbefaler norske Estland-turister å leie en bil sammen med venner og familie, og kjøre gjennom det flate og lille landet.

Dersom du på turen stikker innom Tallinn må du passe på å dra innom gamlebyen for å få en Middelalder-opplevelse.

Estland er et vakkert land, og verdt å besøke for deg som er glad i natur, strender, dykking, fotturer og bilferier.

Les også: Her er museene du aldri hadde trodd at fantes