Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du trenger ikke være fjellgeit for å få sove med utsikt over inkaimperiets hellige dal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det kommer til hoteller i særklasse så er det få som kan sies å minne om Natura Vive Skylodge i Peru. Hotellet består av tre atskilte suiter i form av gjennomsiktige kapsler som er festet til en klippevegg i en stupbratt fjellside.

Hotellrommene befinner seg solide 1.312 meter over bakken, og for å komme dit må du ikle deg fult klatreutstyr. Til gjengjeld skulle du være sikret en utsikt og en opplevelse som setter de fleste hotellovernattinger i skyggen.

Les mer: Topptur i skyggen av «Dødens fjell»

Kondisjon en fordel

Med tanke på at turen opp vanligvis er ensbetydende med å navigere seg opp særdeles høye, for ikke å si ekstremt vertikale, deler av et fjell, er det lett å tro at en natt på Natura Vive Skylodge er forbeholdt klatrere som har vært fjellgeit i sitt tidligere liv.

Det er imidlertid installert en fjellbane med permanent sikkerhetssystem som gjør det mulig for de fleste å ta seg opp. Fremdeles må du klatre i metallstiger, krysse smale broer og henge i metallkabler, så det skader ikke om du har en god porsjon utholdenhet og kondisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

For å komme deg opp til suiten i fjellsiden, er det bare å ta på seg klatreutstyr og starte stigningen. Foto: Natura Vive

I enden av klatreturen venter det deg en kapsel på 7,5 x 2,5 meter, bygget av samme type aluminium som brukes til å bygge fly, samt værbestandig polykarbonat. Innenfor er det fire senger, et lite spiseområde og eget bad. Til sammen åtte personer får plass i hver kapsel, og overnattingen inkluderer frokost og gourmetmiddag med vin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Du bør ikke ha høydeskrekk om du vil spise her

Den hellige dal

Fra kapselen kan du nyte en 360-graders utsikt over vakre og frodige Urubamba-dalen – også kalt «Den hellige dalen» - som utgjorde det bankende hjertet i det gamle inkaimperiet.

Dalen ligger nord for byen Cusco og nesten 609 høydemetre lavere. Mange turister har denne dalen som første stopp på reisen for å kunne akklimatisere seg før ferden går videre.

I dalen ligger det en rekke landsbyer. Urubamba er den største, men relativt fri for tilreisende. Er du innom byen på en markedsdag kan du blant annet kjøpe lokale håndverk. Sørg for å få med deg høydepunkter som Pisac- og Ollantaytambo-ruinene, men husk å skaffe deg et turistpass i forkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Urubamba-dalen utgjorde det bankende hjertet i det gamle inkaimperiet. Dalen ligger nord for byen Cusco. Foto: Colourbox

Urubamba er ellers påstigningspunkt for bussen som går til Aguas Calientes ved foten av inkabyen Machu Picchu, som av de fleste anse for det fremste symbolet på inkakulturen. Men du bør booke noen dager i forveien for å være sikker på å få sitteplass.

Les mer: 10 populære destinasjoner som er lei turister

«Fly» ned som en kondor

At det er en fordel å ikke lide av høydeskrekk når du overnatter i Natura Vive Skylodge , sier seg selv. Hva gjelder klaustrofobi så er kapslene utformet slik at man ikke skal føle seg innestengt høyt oppe på en klippevegg. Seks vinduer og fire ventilasjonskanaler sørger for en behagelig atmosfære innendørs, og du går inn og ut via taket.

Natura Vive Skylodge koster kanskje litt mer enn det du betaler for en gjennomsnittlig hotellnatt. Men skal vi dømme etter kommentarene som er registrert av brukere på TripAdvisor, er dette en opplevelse for livet.

Etter en god natts søvn og litt frokost på morgenen, bærer det ned igjen med zipline der du veksler mellom syv ulike liner underveis. Dette gir deg mulighet til å «fly» ned og oppleve den hellige dalen fra fugleperspektiv før du igjen kan sette føttene på solid grunn og fortsette reisen i Peru.

Hver kapsel har madrasser, dunputer og dyner av solid kvalitet for å sikre en god natts søvn 1.312 meter over bakken. Foto: Natura Vive