De beste stedene å være pensjonist i utlandet

BEHAGELIG BOSTED: Mange søker en avslappende pensjonisttilværelse i utlandet. Illustrasjonsfoto: Colourbox
BEHAGELIG BOSTED: Mange søker en avslappende pensjonisttilværelse i utlandet. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Drømmer du om å nyte pensjonisttilværelsen i utlandet? Da kan et av disse stedene være midt i blinken.

Stadig flere pensjonister velger å nyte det gode liv i utlandet . Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å bestemme seg for hvilket land man skal sette kursen mot. Selskapet International Living har dermed utarbeidet en årlig «Global Retirement Index», som tar sikte på å peke pensjonistene i riktig retning.

International Living har vurdert hvor godt landene egner seg som bosted basert på relevante kategorier som levekostnader og helsetilbud. Alle de 23 landene på listen skal være fenomenale steder å være utenlandspensjonist. Her er noen av høydepunktene for 2016.

Les også: Ny undersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre som pensjonister

Panama på første plass

Kåringens vinner er Panama. Her finner man aktiviteter som passer for enhver smak, enten man ønsker å utforske eksotisk dyreliv eller bare å slappe av på stranden. Man kan også nyte kulinariske og kulturelle godbiter tilhørende steder som Panama City. Byene i Panama har ifølge kåringen sykehus i verdensklasse, og en varm og vennlig befolkning.

Videre kan alle som er over 18 og har en liten pensjonsinntekt bli kvalifisert «pensionado» i Panama. Man får da store rabatter på transport, underholdning og mye mer.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Billig bolig i Ecuador

Ecuador trekkes frem som det beste stedet å kjøpe eller leie bolig. I byen Cuenca skal man kunne leie en to-roms leilighet for 4500 kroner i måneden eller mindre. Ecuador har også nydelige leiligheter til kjøp og leie ved stranden.

Klimaet fremheves som en stor fordel med Ecuador, og mange påpeker at temperaturen alltid er like behagelig.

Les også: Kåring: Verdens beste strender

Kambodsja best på levekostnader

Kambodsja er vinneren når det gjelder levekostnader. Her kan du bo rimelig i pene strøk, og gå ut og spise deg stappmett for mindre enn 50 kroner. Nicaragua og Peru er andre land som gjør det sterkt i denne kategorien.

Underholdning og fornøyelse

Panama og Malaysia byr på den beste underholdningen ifølge International Living. Her kan man bli med på morsomme kulturarrangement og aktiviteter, i tillegg til å oppleve pene strender, gå tur i fabelaktige omgivelser og nyte utsøkte matretter.

Helse og omsorg

Colombia og Malaysia gjør det skarpest i helsekategorien. I begge landene skal det finnes rene sykehus av høy kvalitet med dyktige leger.

Les også: Dette er verdens beste øyer

Sunn livsstil i Costa Rica

Dersom man prioriterer en sunn livsstil med frisk luft og ferske matvarer kan Costa Rica være det ideelle reisemålet. Mange av landene gjør det sterkt i denne kategorien, men Costa Rica får den høyeste poengsummen.

Europeiske land

For de som ikke ønsker å flytte seg utenfor Europas grenser er det også flere europeiske land som blir anbefalt av International Living. Spania, Portugal, Frankrike, Irland, Italia og Malta befinner seg alle på listen over de 23 beste stedene.

Her er topp ti:

  1. Panama
  2. Ecuador
  3. Mexico
  4. Costa Rica
  5. Malaysia
  6. Colombia
  7. Thailand
  8. Nicaragua
  9. Spania
  10. Portugal

Les også: Undersøkelse: Ni av ti vet ikke hva IPS er

Personvernpolicy