Torre del Mar: Solkystens ukjente perle

Du trenger ikke være tidlig ut for å sikre deg en plass i sola i Torre del Mar. På den store stranden er det nok av plass til alle.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kystbyen har en av de lengste strendene på Costa del Sol, den flotteste strandpromenaden og et vell av gode og rimelige fiskerestauranter. Fuengirola? Nei. Marbella? Nei. Det er Torre del Mar.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Når nordmenn og andre skandinaver skal til Solkysten, retter de blikket mot Marbella, Estepona, Fuengirola, Torremolinos og andre steder vest for storbyen Málaga. Ikke alle vet at bare en liten halvtimes kjøretur østover fra Solkystens hovedstad, Málaga, ligger Torre del Mar og tilbyr alt det de andre stedene har. Som en ekstra bonus møter du færre turister og får mer ro, samtidig som prisene er lavere på det aller meste, fra prisen på kjøp og leie av boliger til mat og drikke på restaurantene.

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

Spanjolene har skjønt det

Men spanjolene selv har i for lengst oppdaget denne lille perlen. Fra de store byene i innlandet, valfarter de ned til denne lille kystbyen for å nyte de brede og langstrakte strendene og de mange serveringsstedene.

Og selv om Torre del Mar, som de fleste andre steder langs Middelhavets bredder, sveller ut i toppsesongen fra juli til september når turister og andre tilreisende strømmer på, er det fortsatt godt med plass til alle i Torre del Mar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessuten ligger «Paseo Maritimo de Poniente» nettopp her. Både i lengde, bredde og kvalitet er dette trolig Solkystens flotteste strandpromenade. Den vet både fastboende og feriefolket å sette pris på. Etter en varm sommerdag på stranda er det her du får den lille sjøbrisen som gjør at varmen er til å holde ut.

Les også: Stor kåring: Grace Bay er nok en gang verdens beste strand

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et paradis for sjømat

Er du glad i god sjømat, er Torre del Mar stedet. Badebyen har et rikt utvalg av vanlige restauranter, barer og strandbarer som har spesialisert seg på alle varianter av mat fra havets spiskammers.

Råvarene er i topp klasse, levert dagsfersk fra en av Solkystens største og viktigste fiskehavner, Caleta de Vélez, ved enden av Paseo Maritimo de Poniente.

Besøk restauranter som «El Yate» og «La Cueva» som ligger sentralt plassert i byen, knapt 100 meter opp fra stranda. Begge steder kan du slurpe i deg nydelige østers og skjell og spise førsteklasses blekksprut, fisk og annen sjømat. Men vær ute i god tid! For når spanjolene spiser lunsj klokken to, er det vanligvis svært trangt rundt bardisken, samtidig som de fleste bordene gjerne allerede er besatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hvordan utforske Dublin og samtidig spare penger

Rimelige priser

I forhold til restauranter og barer på de mer kjente turiststedene lenger sør og vest på Solkysten, er maten i Torre del Mar svært rimelig. For 15 til 20 euro (ca 130 til 170 kroner) får du mer enn nok av mat og drikke, enten det er lunsj eller et kveldsmåltid du er ute etter.

Og er det feriebolig du jakter på, enten for kjøp eller leie, vil du raskt oppdage at prisene her er lavere enn på de mer turistinfiserte og mer populære stedene vest for Málaga.

Velger du å innta måltidet på en av strandkafeene langs paseo´en, må du nok regne med å bruke litt mer penger, nettopp fordi de fleste turistene foretrekker disse spisestedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gå dit spanjolene er

Vil du oppleve de beste spisestedene i Torre del Mar, så gjelder det gamle trikset her også; Let etter stedene der spanjolene selv går. Du kan være helt sikker på at maten er best på stedene som kvalitetsbevisste spanjolene søker seg til. Dessuten er prisnivået som oftest lavere her enn på de typiske turiststedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bahamas har rosa strender

Europas beste klima

Axarquia som denne delen av Costa del Sol heter, kan by på et svært gunstig klima. Faktisk Europas beste. Det skyldes at om sommeren får området gjerne en liten, svalende bris inn fra havet, mens på vinteren har stedet et mer stabilt og varmere vær enn andre deler av Solkysten.

Det gunstige klimaet er ideelt for produksjon av tropefrukter som kiwi, mango og avokado. Tidligere var området også kjent for sin sukkerrørproduksjon og framstilling av rom.

Godt utgangspunkt for turer

Torre del Mar ligger gunstig til dersom du vil bo ved havet, men også vil ha gode muligheter for å kombinere strandlivet med avstikkere innover i det fantastiske andalusiske landskapet.

Det finnes utallige ”hvite landsbyer”(pueblos blancos) oppover i dalsidene og innover slettene nord for Torre del Mar. Men bil kommer du deg lett til Málaga, Nerja, Granada og til Sierra Nevada, om du nå på vinterstid vil kombinere solbading med en skitur!

Artikkelen fortsetter under annonsen

By og kjøpesenter

For deg som liker shopping, er Torre del Mar også et godt utgangspunkt. Rett ovenfor badebyen – innen rimelig gangavstand - ligger nemlig et av Solkystens største kjøpesentra, «El Ingenio». Her finnes alle de kjente spanske motebutikkene som Mango, Zara og Massimo Dutti, osv.

Ønsker du mer av typisk spansk byliv, ligger Velez-Málaga bare fire kilometer og en liten busstur unna.

Velez-Málaga byr på en rekke attraksjoner, og du finner dem først og fremst i bydelen som ligger øverst opp på dalsiden. Særlig har araberne satt sitt preg på dette området.

Vil du å se mer av Vélez-Málagas mer moderne sider, er det bare å trekke nedover og sørover. Straks er du inne i et typisk moderne, spansk småbystrøk.