Hellas vil kreve negativ coronatest for å hindre importert smitte

Ferjepassasjerer fyller ut et helseskjema før de går om bord på en av ferjene i Pireus ved Aten. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
Ferjepassasjerer fyller ut et helseskjema før de går om bord på en av ferjene i Pireus ved Aten. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om en uke vil alle som ankommer Hellas, måtte vise fram en negativ koronatest. På flere øyer kommer utesteder til å stenge ved midnatt.

Greske myndigheter innfører restriksjoner for barer og restauranter på Kreta, Santorini, Mykonos og en rekke andre populære ferieøyer. Alle utsteder må stenge ved midnatt for å bremse coronasmitten som de siste dagene har økt kraftig.

Tiltaket vil i første omgang gjelde fram til 23. august, opplyste en talsmann for regjeringen mandag.

Samtidig vil det fra mandag 17. august bli innført krav om at alle som ankommer landet, viser fram en negativ coronatest som ikke er mer enn 72 timer gammel.

Regjeringen har også avlyst den internasjonale utstillingen Thessaloniki Fair, som skulle vært holdt fra 5. til 13. september.

Hellas har greid seg relativt bra gjennom coronapandemien så langt, men det har vært frykt for økende smitte etter at landet åpnet opp for turisme og internasjonale flyginger fra juli.

Så langt har 5.623 personer fått påvist coronaviruset Hellas. Antall coronarelaterte dødsfall lå mandag på 212, ifølge Worldometers.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden