80 prosent færre passasjerer ved Avinors flyplasser i juni

<p>– Juni er tradisjonelt den måneden i året vi har flest passasjerer, men på grunn av coronasituasjonen ser vi at hele åtte av ti flypassasjerer nå er borte fra Avinors lufthavner, melder Avinor i en pressemelding</p><p></p>
– Juni er tradisjonelt den måneden i året vi har flest passasjerer, men på grunn av coronasituasjonen ser vi at hele åtte av ti flypassasjerer nå er borte fra Avinors lufthavner, melder Avinor i en pressemelding Foto: NTB scanpix

Ferske tall fra Avinor viser en nedgang i passasjertrafikken i juni på 79,8 prosent sammenlignet med juni i fjor. Størst er nedgangen i utenlandstrafikken.

– Juni er tradisjonelt den måneden i året vi har flest passasjerer, men på grunn av coronasituasjonen ser vi at hele åtte av ti flypassasjerer nå er borte fra Avinors lufthavner, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nora Hoberg Prestaasen i Avinor i en pressemelding.

Tallene for juni viser at utenlandstrafikken har stupt med 96 prosent sammenlignet med samme måned i 2019.

– Til tross for nedgangen ser vi en liten antydning til at passasjertallene tar seg noe opp, spesielt på innland, der økningen er på 12,4 prosent sammenlignet med mai i år, sier Prestaasen.

Antall flyginger er også stigende sammenlignet med mai 2020, ettersom flere flyselskaper har gjenåpnet en del ruter den siste tiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden