Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener

<p>Ifølge reiseselskapet Tui har fire av de sju reist hjem fra Tenerife. De tre andre skal etter planen ankomme Norge tirsdag.</p><p>Foto: RossHelen / Shutterstock.com</p>
Ifølge reiseselskapet Tui har fire av de sju reist hjem fra Tenerife. De tre andre skal etter planen ankomme Norge tirsdag. Foto: RossHelen / Shutterstock.com

De sju nordmennene som har bodd på samme hotell som en virussmittet italiener, behandles på samme måte som andre som har vært i områder hvor viruset er påvist.

Tirsdag ble det klart at sju nordmenn den siste uken har bodd på samme hotell på Tenerife som en covid-19-smittet italiener.

Rundt tusen turister er satt i karantene på hotellet etter at viruset ble påvist hos den italienske gjesten mandag.

Ifølge reiseselskapet Tui har fire av de sju reist hjem fra Tenerife. De tre andre skal etter planen ankomme Norge tirsdag.

Overlege Are Stuwitz Berg ved Folkehelseinstituttet sier til NTB at rådet de får er det samme som er gitt til alle andre som har vært i områder der covid-19 er påvist.

– De skal kontakte lokalt helsevesen om de har symptomer 14 dager etter hjemkomst. Så vil det bli tatt prøver som vil bli sendt til nærmere undersøkelser. I perioden mellom oppdagelsen av symptomene og prøveresultatet, skal personen være isolert i sitt eget hjem, sier Berg.

Hvis nordmennene har stått ansikt til ansikt eller hilst på den smittede italieneren skal de ta kontakt med helsevesen med en gang, legger overlegen til.

Bakgrunn: Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener

Personvernpolicy