UD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina

All fly- og togtrafikk til og fra Wuhan i Kina stanset onsdag kveld opp og desinfiseringsveske ble sprayet på jernbanestasjoner (bildet) og andre steder der folk var samlet. Foto: AP / NTB scanpix
All fly- og togtrafikk til og fra Wuhan i Kina stanset onsdag kveld opp og desinfiseringsveske ble sprayet på jernbanestasjoner (bildet) og andre steder der folk var samlet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til Hubei-provinsen i Kina i forbindelse med spredningen av coronaviruset, som til nå har krevd 56 menneskeliv.

– Norske borgere på reise i Kina, herunder Hongkong, bør følge godt med på nyheter og være forberedt på forsinkelser og andre ulemper som følge av restriksjoner, råder UD.

Viruset hadde sitt utspring i Wuhan i Hubei-provinsen. 56 personer er døde og 1.975 mennesker har fått påvist smitte i Fastlands-Kina.

Det er også oppdaget et tjuetalls smittetilfeller i Taiwan, Hongkong og Macau, samt i Japan, Sør-Korea, Thailand, Malaysia, Singapore, Vietnam, Nepal, USA, Canada, Frankrike og Australia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden