Moskva-flyplass rammet av oversvømmelse

Mens resten av Europa sliter med tropevarme, sliter Moskva med skybrudd.

Russlands største flyplass, Sjeremetjevo, ble fredag utsatt for store mengder regn, som gjorde at vannstanden rundt flyplassen nådde minst til knehøyde.

Dette skapte store vansker for dem som skulle til og fra flyplassen, både passasjerer og ansatte. En rekke videoer tatt av de uheldige har havnet på sosiale medier.

Videoene viser totalt oversvømte veier, vann som fosser inn i busser og biler som løftes opp av vannstrømmene og flyter ut av veibanen.

Enkelte brukere undrer seg over hvor lite informasjon myndighetene har kommet med om hendelsen. «Det er altså derfor det har vært så stille fra Sjeremetjevo i det siste», skriver en kvinne på Instagram. «Vi ser at den forrige oversvømmelsen har ikke lært noen noe» skriver ei annen;

Se dette innlegget på Instagram

#Потоп в #шереметьево

Et innlegg delt av Nekrasovka community (@nekrasovkamsk)

I løpet av de siste to dagene har Moskva fått 40 prosent av nedbøren som vanligvis faller på en hel måned, skriver Russia Today. På flyplassens offisielle nettside ligger det informasjon om at deler av en av ankomstveiene er oversvømt, og flyplassen anbefaler alternative ruter.

Imidlertid, enkelte av videoene delt på sosiale medier viser store menger vann på en taxebane rett ved en av terminalene;

Ifølge nyhetskanalen ble en del passasjerer transportert til flyplassen på russiske »GAZelle», lastebiler med store hjul med tilstrekkelig klaring til bakken.

Ifølge russiske «Radio Svoboda » skal samferdselsmyndighetene granske saken og komme med svar på hvordan dette kunne skje. Utrolig nok så førte ikke situasjonen til noe særlig med forsinkelser, ifølge kanalen Rossija 24.

Den 9. juni ble en av terminalene på flyplassen oversvømt, angivelig på grunn av en brannalarm som gikk amok.

Personvernpolicy