SAS landet på feil flyplass: – Det er sykt pinlig

Passasjerene skulle til Firenze, men havnet i stedet 100 km unna, i Bologna – for pilotene fant ingen rute til Firenze i sine systemer.

Flyturen ble ikke helt som planlagt for passasjerene som skulle til Firenze. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er så useriøst. Om man skal være et seriøst selskap, så kan man ikke holde på slik. Det er sykt pinlig. Det er en idiot som ikke har gjort jobben sin, er én av passasjerenes knallharde dom over SAS, overfor svenske Expressen.

Passasjerflyet skulle fra København til renessansens vugge Firenze i Italia torsdag ettermiddag, men pilotene så seg nødt til å fly til Bologna – 100 kilometer unna – i stedet, melder flere svenske og danske aviser.

Fant ikke flyplassen i systemet

Årsaken skal være at pilotene ikke klarte å programmere den planlagte flyruten til flyplassen. Den var rett og slett ikke mulig å oppdrive i SAS sine interne systemer.

Det er som å skrive inn en adresse som ikke dukker opp på GPSen. Da får man ikke den nødvendige reiseplanen og da blir det umulig å fly dit, sier pressekontakt Freja Annamatz i SAS til Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Menneskelig feil

Ifølge pressekontakten var eneste alternativ å kansellere flyturen og at pilotene da vurderte det til et bedre alternativ å heller fly til Bologna. Hun bekrefter at dataproblemene skyldes menneskelig feil og at passasjerene fikk alternativ transport til Firenze.

Passasjerer avisen har pratet med sier på telefon fra Bologna at de er frustrerte over omveien og kaller hendelsen pinlig for flyselskapet.

Direkteruten mellom København og Firenze er ny for sommersesongen.