Nyt livet på en yacht i Kroatia

Foto: Apollo

Kroatia har en fantastisk vakker skjærgård med fine strender, krystallblått hav, og sjarmerende landsbyer. Den flotte kystlinjen har over 1000 øyer og dermed masse spennende å se og oppleve.


Opplev Kroatias vakre skjærgård ombord i en moderne yacht. Yachtene er ikke er større enn at de kommer inn i bukter hvor cruiseskip ikke kan seile. Dagsetappene er korte, for det skal være tid til både sightseeing og forfriskende dukkerter underveis. Båtene ligger til kai fra tidlig ettermiddag og over natten, slik at du har god tid til å finne gode restauranter med lokale spesialiteter og oppleve de nydelige stedene man ankrer opp.

En av båtene du kan ta turen med er Captain Bota. Og programmet for båtturen byr på en flott og behagelig måte å se hva store deler av kystlinjen har å by på, mens man slapper av og tar livet med ro om bord. På land kan man finne aktiviteter, fotturer, shopping, mat og uteliv.

Dag 1: Split

Foto: Apollo

Ombordstigning i havna i sentrum av Split. Velkomstmiddag kl. 19:30. Den som måtte komme senere, får et kaldt måltid. Kommer du tidlig på dagen, kan du sette fra deg bagasjen om bord og utforske havneområdet i den sjarmerende havnebyen i Split, som byr på en herlig blanding av gammelt og nytt, kultur og historie.

Dag 2: Split - Brač – Hvar

Foto: Apollo

Vi forlater Split om formiddagen og går mot øya Brač og byen Bol der vi finner en av Kroatias beste strender; Zlatni Rat. I Bol, som er Brač eldste by blir det tid på egen hånd for å oppleve byen eller kanskje ta en tur på stranden Zlatni Rat. Det blir lunsj på båten før vi setter kursen for den fine øya Hvar, som er en av Kroatias største og mest solrike øyer. I Hvar by treffer vi vår engelsktalende lokalguide og blir med på en byvandring blant sjarmerende middelalderhus. Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon i Hvar by. Middag sørger du for selv i en av de hyggelige restaurantene. Båten ligger til havn hele natten

Dag 3 Hvar – Korčula

Foto: Apollo

Tidlig om morgenen forlater vi Hvar og reiser mot Korčula. På veien tar vi et stopp i en bukt som ligger i le og spiser lunsj på båten. Om ettermiddagen kommer vi frem til Korčula by, som er en typisk dalmatisk middelalderby der steinhusene med sine røde teglsteinstak ligger tett langs brosteinsgatene. Her ligger også huset der Marco Polo ble født. Midt i byen ligger St. Markus-katedralen, bygd i kalkstein med fantastiske utsmykninger. Vår engelsktalende guide geleider oss gjennom byens severdigheter før vi tilbringer resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd. Båten vår ligger til havn i Korčula by

Dag 4 Korčula by – Dubrovnik

Foto: Apollo

Etter frokost forlater vi Korčula og styrer mot Dubrovnik. Reisen tar flere timer og vi stopper for bading og spiser lunsj om bord. Under reisen kan vi anbefale en solstol på dekk for å nyte den vakre skjærgården mens båten glir frem mot Dubrovnik. Like utenfor Dubrovnik havn møtes vi av vår engelsktalende lokalguide, og vi kjører buss opp i fjellet over Dubrovnik hvor det blir fotostopp innen vi går ned til ringmuren. Vi får en guidet rundtur i Dubrovnik. Her venter spennende historier om byens turbulente fortid og en innføring i byens arkitektoniske mesterverk. Etterpå er det satt av tid til å oppleve byen på egen hånd. Bussen går tilbake til havnen igjen kl 18.00, men ønsker du å bli i byen for å spise middag kan du selv ta en taxi ut til havnen senere. Båten ligger til havn hele natten.

Dag 5 Dubrovnik – Elphiti Island – Mljet nasjonalpark

Foto: Apollo

I dag ferdes vi mot Mljet Nasjonalpark. På veien passerer vi Elphiti Islads vakre kyst som ligger nordvest for Dubrovnik. Det blir badestopp og en god lunsj om bord før vi kommer frem til Mljet nasjonalpark. Besøket i parken gjør du på egen hånd. Vi foreslår en spasertur til de vakre innsjøene og en fergetur over til benediktinerklosteret som ligger på en øy. Middag på egen hånd i Mljet. Båten ligger i Mljet nasjonalpark hele natten.

Dag 6 Mljet nasjonalpark – Makarska

Foto: Apollo

Nyt formiddagen om bord med badestopp underveis. Båten legger til kai i Makarska; en av rivieraens mest populære byer. Her finner du fine strender, god mat og en rik historie i en by som har mye å fortelle. Båten ligger til havn i Makarska over natten

Dag 7 Makarska – Pučisča – Split

Foto: Apollo

Båten kaster anker i 8-tiden og setter kurs over til Brač største by Pučisča som ligger på motsatt side av Bol, hvor vi var for noen dager siden. I Pučisča møtes tre smale daler og skaper en ramme av vakker natur rundt den lille byen med sine tradisjonelle hus. Her brøt de stein allerede på i romertiden og steinbruddene er fremdeles aktive. Steinen de tar ut her finner vi igjen i blant annet Det hvite hus i Washington DC og Riksdagsbygningen i Wien. Kroatias eneste skole for steinhugging finner vi her og elevene lærer seg kunsten med samme type redskap som er blitt brukt i århundrer. Det blir tid til å rusle rundt i byen før siste etappe til Split. Siden 1979 har byen stått på UNESCOs verdensarvliste og byr på kultur og historie. Her finner vi Diokletians palass, som er en demonstrasjon i kroatenes byggekunst. Palasset ble bygd for 1700 år siden og utgjør i dag Splits sentrum. Om ettermiddagen tar den engelsktalende guiden oss med på en historisk vandring i palasset. På innsiden av muren kan du se den spesielle katedralen. Båten ligger til havn i Split hele natten.

Dag 8 Split – Norge

Foto: Apollo

Etter frokost er det på tide å si adjø til nyvunne venner, sjekke ut fra båten og fly hjem til Norge. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med badeferie, fortsetter du til valgt hotell etter ilandstigning.

Skjærgårdscruise er perfekt for vennegjengen, familien eller kollegaer. Dere får en unik tur hvor dere virkelig kan kose dere sammen og ha tid til hverandre. Det går også an å reise alene også, da det er gode muligheter for å bli kjent med folk ombord på båten eller over en hyggelig middag på kvelden.

Les mer om alle Apollos skjærgårdscruise i Kroatia.

Det er lett å kombinere turen med en sol og badeferie på en av øyene eller i en livlig havneby.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.