Europas beste julemarkeder

Foto: Apollo

Ta deg en pause: Unn deg en førjulstur og kom i julestemning på ett av Europas beste julemarked!

November er her og mange begynner å forberede seg til jul. De fleste har sikkert kjent på følelsen av at det er mye stress og aktiviteter før jul, og da kan en førjulstur være redningen for julestemningen. Fra slutten av november og ut desember florerer Europas storbyer av stemningsfulle julemarkeder. Finn din favorittby og unn deg selv muligheten til å kjenne på følelsen du verdsatte så høyt som barn. Det er tross alt høytiden for tradisjoner!

Zagreb

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Kroatias hovedstad er virkelig verdt et besøk i førjulstiden – her ligger nemlig Europas beste julemarked i følge “European Best Destinations.» Hvert år bugner den populære byen over av julestemning i desember. Da fylles torg og gater av velduftende matboder, tradisjonell julemusikk og unike julegaver. Her finner du definitivt noe for alle.

Frankfurt

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Både når det gjelder besøkstall og størrelse, er julemarkedet i Frankfurt et av de største og vakreste i Tyskland. Markedet strekker seg over områdene Römerberg, Paulsplatz og Mainkai og består av hele 200 boder med alt du ønsker å finne på et julemarked. Rundt det 30 meter høye juletreet tilbys det daglig underholdning i form av konserter, fanfarer fra balkongen på St. Nicholaskirken og klokkespill.

Krakow

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Gamlebyen i Krakow er vakker, og førjulstiden er intet unntak. På julemarkedet på Rynek torg kan du vandre mellom utallige boder og la deg friste av delikatesser, lokale håndverksvarer som ullsokker, luer og smykker. Her har du muligheten til å fylle kofferten med unike julegaver.

Berlin

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Berlin kan absolutt kalles Europas juleby med utallige julemarkeder å velge mellom. Du finner dem på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked i helgene frem til jul, blant annet med juleverksted for barn. For nydelig og nostalgisk stemning bør du dra til Schloss Charlottenburg.

Budapest

Foto: Apollo
Foto: Apollo

På julemarkedet på Vörösmarty Square i Budapest kan du vandre mellom over hundre salgsboder som selger unik julepynt og annet håndverk. I tillegg er det utstillinger og underholdning. Fasaden på Gerbeaud-bygningen forvandles til en enorm adventskalender hvor et nytt vindu åpnes daglig. Blir det mer magisk?

Riga

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Det sies at tradisjonen med å pynte juletre stammer fra Latvia og Riga. Om det stemmer vet vi ikke, men julestemning er du garantert å komme i om du besøker julemarkedet i Gamlebyen. Her er det korsang, juleverksteder, hyggelig stemning, samt salgsboder med håndverk og altfor mye godt for både øyet og magen.

Tallinn

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Julemarkedet i Tallinn har i flere år vært på topplisten over Europas beste. Gamlebyen i Tallinn kalles ofte for eventyraktig og har perfekte omgivelser for en god og tradisjonell julestemning. På markedet kan du kjøpe nærmest alt som hører julen til og se julenissen med reinsdyr i helgene.

London

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Storfavoritten London leverer også i jula. Mange legger turen hit for å handle julegaver og antrekk til sesongens mange festligheter, og da er storbyens julemarkeder verdt et besøk. En av favorittene er Hyde Park Winter Wonderland med sine mange boder, attraksjoner og forestillinger. Her er det lett å komme i julestemning.

Praha

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Julemarkedene i Praha blir stadig kåret til noen av Europas beste. De er fordelt på to torg i gamlebyen med fem minutters gange i mellom. Med hele den vakre byen som bakgrunn er du garantert julestemning. De håndlagde julekulene er verdt å kjøpe med hjem til juletreet.

Wien

Foto: Apollo
Foto: Apollo

I Wien opplever du herlig julestemning og gamle tradisjoner. Dette er et juleparadis med duft av gløgg. Det er over 20 offisielle julemarkeder i byen, blant annet på Rathausplatz, Maria-Theresien-Platz og Freyung. Sistnevnte har holdt på siden 1772.

København

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Jul i København er noe helt spesielt, og for mange har Jul i Tivoli blitt en kjær tradisjon. I tillegg til salgsboder langs stiene i Tivoli er det et russisk juletema i hagen. I området ved hovedinngangen er det nordisk jul som er tema. Kombiner Tivoli med juleshopping i fantastiske København.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.