– Dette er et rot som vi har forårsaket selv

Ryanair-sjef Michael O'Leary ber om unnskyldning.
Ryanair-sjef Michael O'Leary ber om unnskyldning. Foto: Ciro Fusco / EPA

Ryanair-sjefen Michael O' Leary legger seg flat for kundene og ber om unnskyldning for alle kundene som blir berørt av alle kanselleringene.

Ryanair har problemer med ferieavviklingen blant pilotene og har informert om at et par tusen avganger vil bli kansellert i september og oktober.

Det er blitt antydet at problemene skyldes pilotmangel, etter at Ryanair har mistet 140 piloter til Norwegian siden nyttår, men O' Leary avviser at det er pilotmangel som er årsaken.

– Ryanair har ikke mangel på piloter - vi var i stand til å besette toppene i sommerplanen vår i juni, juli og august - men vi rotet det til med avviklingen av den årlige ferien for piloter i september og oktober, fordi vi forsøkte å allokere ferien inn i en ni måneders periode fra april til desember, sier O' Leary i en pressemelding.

Videre heter det at dette ikke vil gjenta seg i 2018 fordi Ryanair da igjen vil planlegge ferieavviklingen for pilotene i løpet av hele kalenderåret fra 1. januar til 31. desember 2018.

Les også: Feriekaos i Ryanair – flere hundre fly innstilles

– Dette rotet har vi forårsaket selv. Jeg unnskylder inderlig overfor alle våre kunder for enhver uro eller bekymring som dette har medført sist weekend, sier han.

Han legger til at beslutningen om å kansellere så mange flyvninger, som han kaller en liten del av de 2.500 daglige flyvingene, er gjort for å ha ekstra backup for de resterende flyvningene og for å kunne håndtere punktligheten på 98 prosent på de flyvningene som ikke berøres av kanselleringene.

Ryaniar falt 1 prosent på Nasdaq mandag, etter å ha falt 6,8 prosent sist uke. Siden all-time high på 122,68 dollar den 16. august har aksjen falt 11 prosent.

Les også: Ryanair kansellerer 2000 flygninger

På børsen i Dublin falt aksjen 1,9 prosent mandag. Nedgangen fra toppen den 16. august i år er da på 15,3 prosent. Så langt i år er aksjen likevel opp 15,4 prosent.

Liste over alle kansellerte flyvninger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden