Bjørns høsttips: 5 gode høstferieturer

ALHAMBRA: Spanias mest berømte turistattraksjon sett fra byens andre store attraksjon, bydelen Albayzin.
ALHAMBRA: Spanias mest berømte turistattraksjon sett fra byens andre store attraksjon, bydelen Albayzin.

Årets sommer har gitt oss appetitt på enda mer ferie. Her er fem gode tips til hvor vi mener du bør dra før vinteren er over oss.

Når du leser dette er du trolig for sent ute for å sikre deg de beste og billigste høstreisene med charterselskapene. Men fortvil ikke, det finnes mange gode alternativer litt utenom allfarvei. Ikke minst om du er ute etter mer enn sol og strand.

Å komme seg til disse stedene trenger heller ikke koste skjorta.

Les også: 10 flotte høstturer Norge rundt

1. Irske opplevelser

Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.
Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

De to byene Dublin og Belfast ligger i kort avstand fra hverandre, men er faktisk ganske forskjellige. Dublin er etter hvert blitt en kjent traver for mange nordmenn. Her er det spesielt verdt å merke seg det nyopprettede EPIC Ireland-senteret – som fokuserer på den irske diasporaen i kjølvannet av hungers-katastrofen på midten av 1800-tallet, og den strålende delikatesse-butikken Fallon & Byrne i Exchequer-gaten.

Belfast var lenge mest kjent for The Troubles – den sekteriske kampen mellom katolikkene på den ene siden og protestantene på den andre. Nå handler mye om det nye Titanic-museet og et pulserende kulturliv. Få også med deg det yrende St. George’s Market i helgene. Det er for øvrig veldig gode bussforbindelser (ca. 2 timer) mellom de to byene.

Les også: Bygger gigantisk undervannshotell i Dubai

2. Den tyrkiske rivieraen

Tyrkia er billig om dagen. Det skyldes at så mange av oss er redde for å reise dit, men lite har i grunnen endret seg. Tyrkia er like vakkert, har like god mat, og like fine hoteller som tidligere. Bare billigere. Langt ut i oktober er vannet varmt, temperaturene i lufta behagelige, og tyrkerne enda mer på tilbudssiden.

Er dere en vennegjeng er en cruisetur i en såkalt gület ut fra Tyrkias svar på St. Tropez – Bodrum – å anbefale. Her er prisene utenfor sesongen omtrent halvert. Flyene dit går omtrent i skyttel fra Istanbul.

GARDASJØEN: Fra Milano er det relativt kort vei til den vakre byen Sirmione ved Gardasjøens bredd.
GARDASJØEN: Fra Milano er det relativt kort vei til den vakre byen Sirmione ved Gardasjøens bredd.

3. Dra til motemetropolen

Milano er mest kjent for sine motehus, men det er andre sider ved byen som er verdt å nevne. Som byens gedigne katedral, Sforza-slottet eller de fenomenale innebygde handlegatene i Galleria Vittorio Emanuele II like ved.

En annen attraksjon verdt å få med seg er de hengende hagene, men Milano er også et fint utgangspunkt for å utforske området rundt. Som Comosjøen, vinlandet rundt Gardasjøen eller Venezia, som bare er en kort togreise unna og ikke så overbefolket som ellers i året.

Les også: Den norske invasjonen på Kanariøyene har økt i styrke

4. Porten til Solkysten

For mange er Málaga mest kjent for flyplassen med samme navn, men bi litt. Denne byen har faktisk flere attraksjoner det er verdt å oppsøke. Her finner du en strålende restaurert gamleby, et Picasso-museum og en imponerende katedral for å nevne noe.

Blir du rastløs kan du reise videre sørover langs Solkysten eller inn i fjellene, til Granada, for eksempel, der du finner Spanias største turistattraksjon – Alhambra-palasset.

Les også: Her er den mest stressfrie byen i verden

5. Båtliv på Østersjøen

Tenk litt utenfor boksen: Ta toget fra Oslo til Stockholm, og hopp derfra på en av fergene som trafikkerer byene langs Østersjøen. Du kan reise til Turku, Helsinki, Tallinn eller Riga, alt etter hvilket rederi og ferge du velger. Og fergene er mer som cruiseskip å regne, med flotte lugarer, restauranter og ikke minst taxfree-salg.

I de baltiske byene er hotellprisene lave på denne tiden av året. Stockholm, Helsinki og Riga er for øvrig alltid spennende byer å besøke uansett årstid.

GARDASJØEN: Fra Milano er det relativt kort vei til den vakre byen Sirmione ved Gardasjøens bredde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden