Feriekaos i Ryanair – flere hundre fly innstilles

<p>Hundretusenvis av passasjerer vil kunne bli rammet av feil i Ryanairs ferieplanlegging. Foto: Matt Dunham / AP</p>
Hundretusenvis av passasjerer vil kunne bli rammet av feil i Ryanairs ferieplanlegging. Foto: Matt Dunham / AP

De kommende ukene er det beregnet 40-50 innstillinger daglig, hvilket vil kunne ramme så mange som 285.000 passasjerer på reisefot.

Tidligere denne måneden gikk Ryanair-sjef Michael 0’Leary ut og spådde trøblete tider i vente for Norwegian. Ifølge Travel Weekly mener O’Leary at Norwegian går tom for cash i løpet av fire til fem måneder og at de daglig famler rundt i blinde.

Det er ingen hemmelighet i flymiljøet at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner cash, fortsatte han, ifølge travelweekley på nett.

Nå ser det imidlertid mørkt ut for O’Learys eget selskap; en feil i planleggingsfasen i forbindelse med pilotenes ferieavvikling, sørger nemlig for at flere titalls flyvninger går tapt hver dag.

I løpet av mandag i dag vil det alene bli innstilt 56 flyavganger, og beregninger viser at 40-50 fly kan bli innstilt daglig i de kommende ukene. Dette vil i sin tur kunne ramme så mange som 285.000 passasjerer.

Les også: Ryanair kutter antall tillatt håndbagasje

I et intervju med BBC forteller markedsføringssjef Kenny Jacobs at alle berørte passasjerer med bestillinger frem til 20. september skal være informert.

– Vi anbefaler kunder å sjekke e-postadressen som de oppgav i forbindelse med bestillingen, legger han til.

I sosiale medier har flere passasjerer gått ut med flengende kritikk av hvordan Ryanair har fulgt opp de som er blitt rammet av avblåste flyavganger. En av dem er Gary Cummings som skulle fly fra Leeds til Bratislava fredag morgen.

På torsdag kveld mottok han en tekstmelding fra Ryanair som informerte ham om at flyet hans var blitt kansellert. Eneste alternative fly han ble tilbudt, var på mandag – samme dag som han opprinnelig skulle vende tilbake til Leeds.

– Vi ble etterlatt i limbo, sier han til BBC Radio 5.

Les også: Ryanair-piloter går til Norwegian

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden