Meny

Moholdt anbefaler:

Bibelske Lalibela

RETT NED: Den mest kjente og berømte av de mer enn 700 år gamle kirkene er bygget rett ned i fjellet – Bet Giyorgis.

Det nye Jerusalem var navnet kong Lalibela ga byen, som fortsatt bærer hans navn. Kongen ville gjenskape kristendommens helligste by, fordi muslimene på den tiden stengte adgangen til den.

Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

Helt frem til vår tid var fjellandsbyen, som ligger vel 700 kilometer fra Etiopias hovedstad Addis Ababa og en gang var sentrum i Zagwe-dynastiet, svært isolert fra omverdenen. Men stedets elleve og helt unike steinkirker gjorde at mange har funnet veien dit likevel.

Fortsatt er Lalibela et ettertraktet pilegrimsmål, og en av Etiopias største turistattraksjoner.

Kong Lalibela var konge i Etiopia under første del av 1200-tallet, og oppførte det som idag fremstår som nærmest uforståelig: 11 kirker hogget ut av de røde klippene like utenfor landsbyen.

Saken fortsetter under bildet

VALFART: Klippekirkene i Lalibela er et viktig pilegrimssted ikke minst for etioperne selv.

Klippekirkene – hver og en meislet fra ett solid stykke vulkansk stein – ble fredet av UNESCO allerede i 1978, og er på alle måter et grensesprengende sted, mye på grunn av de eiendommelige kirkene, men også takket være det vakre, bibelske landskapet rundt Etiopias gamle hovedstad.

Tips: Fra 26. mars 2018 starter Ethiopian Airlines direkteruter til Addis Abeba. Derifra går det enten innenriks fly til Lalibela etter du kan ta landeveien fart. Lal Hotels & Tours har et fint resort midt i Lalibela by.

Les også: Historiske bilder: Den første cruiseturisten i Norge

KAFFEKUNST: Kaffen kommer opprinnelig fra Etiopia, og er du først i landet bør du få den tilberedt slik etioperne selv vil ha den.

Les også:

Her hater de turister

British Airways lanserer countryrute

Ringnes betaler for skulpturpark under vann

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært