Derfor er så mange flyseter blå

Det er ikke tilfeldig at så mange flyselskap har valgt å bruke blå flyseter i kabinen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Det er ikke tilfeldig at så mange flyselskap har valgt å bruke blå flyseter i kabinen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du lagt merke til at mange flyselskaper har valgt blå flyseter? Det er en grunn til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For mange er det å reise med fly forbundet med stress, mas og redsel. Men visste du at mange flyselskap har tatt høyde for akkurat dette, og valgt et interiør som skal virke beroligende på deg?

Det er en vitenskapelig grunn til at så mange flyselskap har valgt å bruke blå flyseter i kabinen, skriver avisen New York Post.

Flyseter med en dyp, blå farge bidrar til at kroppen din faller til ro, og at risikoen for å få et plutselig raseriutbrudd minsker.

Les også: Flyseter med skumfjæring skal gjøre flyreisen mer komfortabel

Ifølge en studie presentert av Bloomsburg University of Pennsylvania, gjengitt i Dinside.no , forbindes fargen blå med fred, ro, stabilitet, harmoni, tillit, tiltro, sikkerhet, lojalitet mm. Den kan også bidra til å senke blodtrykket til en person.

Blå gir også positive assosiasjoner til speilblanke hav og en klar himmel.

På 70- og 80-tallet satset mange flyselskap på rød innredning i kabinen. Disse ble senere erstattet, blant annet fordi varme farger som rød i vestlig kultur hevdes å gjøre mennesker mer irritable og vekke sterkere reaksjoner.

Les også: Ny type seter gir dyrere flybillett jo større du er