Tjener millioner på inngangspenger på Nordkapplatået

YTTERPUNKT: Globen på Nordkapp er et «must» for turistene som har tråkket seg ned på platået langt der nord.
YTTERPUNKT: Globen på Nordkapp er et «must» for turistene som har tråkket seg ned på platået langt der nord. Foto: Hanna Sikkeland / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Private aktører tjener godt på inngangspenger til Nordkapplatået, Norsk Friluftsliv frykter en smitteeffekt til andre friluftsområder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turister må i dag betale opptil 270 kroner for å nye utsikten på Nordkapplatået. Det mener generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal er altfor mye, melder NRK.

Han er skeptisk til at Rica Eiendom og Scandic-kjeden som driver og eier Nordkapplatået, krever såpass høy inngangsavgift for å komme inn på området.

– Når kommersielle aktører kan tjene gode penger på en såpass høy avgift for å nyte utsikten er vi redd for at andre aktører kan være fristet til å gjøre det samme andre steder. Det må departementet sette en stopper for. Norsk natur er gratis, den tilhører oss alle, sier Heimdal til kanalen.

Distriktsdirektør for Scandic i Nord-Norge, Knut Sigurd Pedersen, poengterer at det ikke er gratis å drive på Nordkapp og understreker at Scandic bidrar til den lokale økonomien.