Spania opplever rekordinvasjon av nordiske turister

Illustrasjonsfoto: Turister på stranden i Barcelona i Spania.
Illustrasjonsfoto: Turister på stranden i Barcelona i Spania. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Norden er sulten på spansk sol, og vi foretrekker ferieleiligheter fremfor hotellrom.

Selv om vi gradvis er i ferd med å vende tilbake til jobbene våre, er det fremdeles mange nordmenn som nyter ferien for hva den er verdt. Ifølge en undersøkelse gjort av Respons Analyse for SpareBank1 i juni, ville 553.000 nordmenn reise til Spania i år og dermed snapper merkelappen som vår foretrukne feriefavoritt fra Danmark.

Men vi er langt fra alene i Norden om å tenke i de baner:

Den offisielle turistundersøkelsen Frontur , publisert av spanske INE, viser 513.393 turister fra Norden reiste til Spania i juni. Totalt for første halvår ligger antallet nordiske turister i Spania på 2.734.155, og de nordiske landene legger seg dermed på en fjerdeplass etter engelskmenn, tyskere og franskmenn. Det er Canariajournalen som melder dette.

Les også: Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt

Rapporten viser at det er Kanariøyene som er den store magneten - 1.034.652 utenlandske turister ankom den spanske øygruppen i juni, hvilket er en økning på 10,4 prosent sammenliknet med i fjor. Totalt har 6.943.952 tatt turen hit i løpet av årets seks første måneder, hvilket tilsvarer en økning på 9,7 prosent.

Videre viser rapporten en økning i ferieboliger fremfor hotellovernatting på nesten 34 prosent i første halvår, og nærmere 21 prosent i juni.

Riktignok oppgir ikke INEs turistundersøkelse tallene for hvert enkelt nordisk land. Men tidligere turisttall antyder stor økning i år for svensker og dansker, mens nordmenn øker mer moderat.

Les også:

Øya i grenselandet

– Kroatia har virkelig eksplodert i år

– Mange kunne reist mye mer hvis ting var godt tilrettelagt

Vi reiser til Spania, men drømmer om paradisøy

Personvernpolicy