Meny

Salvador Dalís kropp holder seg godt

Graven til den spanske kunstneren Salvador Dalí ble denne uka åpnet, for at det skulle kunne tas DNA-prøver til bruk i en farskapssak. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det balsamerte liket av den spanske kunstneren Salvador Dalí er i god stand, forteller borgermesteren i Figueres, byen der han er gravlagt. 
Salvador Dalí fotografert på 50-tallet. En spansk domstol ga i juni ordre om at kunstnerens lik skulle graves frem i en farskapssak. Scanpix/ AFP PHOTO.

– Han holder seg godt, sier Marta Felip, som var til stede da graven til kunstneren ble åpnet torsdag.

Salvador Dalí døde i 1989 og ble balsamert og gravlagt i Dalí-museet i Figueres nordøst i Spania. Graven ble åpnet etter at en 61 år gammel kvinne som hevder å være datter av kunstneren, gikk rettens vei for å få tatt en DNA-prøve av liket.

Pilar Abel, en tarotkortleser født i 1956 i den nærliggende byen Girona, hevder moren Antonia og Dali hadde et forhold.

Spanske Pilar Abel Martinez (61) hevder hun er Salvador Dalís datter. Scanpix / AFP PHOTO

Abel saksøkte det spanske finansdepartementet, som forvalter Dalís dødsbo, og Gala Dalí-stiftelsen, som ble opprettet for å administrere det.

DNA-prøvene av Dali skal nå analyseres for å fastslå om Abels påstand stemmer, og det vil trolig ta minst én måned før resultatet foreligger.

Dersom det viser seg at hun er datter av kunstneren, kan hun bruke etternavnet Dalí og gå rettens vei for å gjøre krav på rettighetene til kunstnerens etterlatte verker og eiendom.

Les også:

Dommer: Dalís grav skal åpnes i farskapssak

Besøkende nær Dalís krypt i Dalí-museet i Figueres 21. juli. Scanpix/AP Photo/Hernan Munoz)

Les også:

Ti fantastiske kunsthotell verden rundt

Reise
Populært