Meny

Undersøkelse: Terrorfrykt påvirker manges reiseplaner

Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse svarer at terrorfrykt har påvirket deres reiseplaner i sommer. Tyrkia er nesten helt ute som feriedestinasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse svarer at terrorfrykt har påvirket deres reiseplaner i sommer. Tyrkia er nesten helt ute som feriedestinasjon.

I en undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet kommer det fram at 29 prosent svarer at terrorfrykt i liten grad har påvirket dem, 15 prosent svarer at terrorfrykt i noen grad har påvirket deres valg, mens 3 prosent svarer at terrorfrykt i stor grad har påvirket deres valg av feriested.

Kvinner har mer frykt for terror når de tar stilling til reiseplaner enn menn. Folk i Midt-Norge kjenner også mer på frykt enn de som bor i Oslo. Samboende har mer frykt enn enslige.

– Etter den siste hendelsen på Borough Marked i London, merket vi en betydelig nedgang i antall reiser i ukene etterpå. Denne trenden har heldigvis snudd og salget av reiser er omtrent tilbake slik det var, sier pressekontakt Christine Hafnor i Apollo.

Les også: Den tyske regjeringen advarer tyskere mot å reise til Tyrkia

– Skepsisen til Tyrkia som reisemål har vært størst. De siste årene har det vært en nedgang på nesten 90 prosent, og det er første gang på ti år at vi ikke har et eneste charterfly dit. På grunn av den reduserte kapasitet til Tyrkia har reiser til Hellas, Spania og Kroatia økt i år. Dette kan være et eksempel på hvordan terrorfrykt påvirker nordmenns ferievaner, sier Hafnor.

Markedssjef Ellen Wolff Andresen i reisebyråkjeden Ticket har lignende erfaring.

– For få år siden lå Tyrkia på tredje eller fjerde plass over mest populære reiseland. Nå er landet helt ute av vår ti-på-topp-liste. Det har med terrorfrykt og ustabilitet å gjøre, sier Andresen.

Salgstallene fra reisebyråene viser at Spania, Hellas og Kroatia er de tre mest populære reisemålene i sommer. Thailand har også kommet høyt på prioriteringslista.

Les også: Rapport: Stadig mindre terror i verden

Reise
Populært