Meny

Trollpikken blir trolig oppreist før helgen

Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Operasjon Trollpikken er i full gang, og steinen skal etter planen på plass innen entreprenør Bertelsen og Garpestad tar ferie fredag. 

Etter å ha fått ja fra grunneierne til å gjennomføre gjenreisningen av steinformasjonen lørdag, fikk gravemaskinselskapet Bertelsen og Garpestad med seg Aker Solutions på laget. De har laget steinbukken som skal løfte Trollpikken, sier entreprenør Sverre Garpestad til Stavanger Aftenblad.

Politiet har undersøkt åstedet for Trollpikken-vandaliseringen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Trollpikken garantert reist før høsten

–Den er over sju meter høy. Trollpikken skal plasseres mellom føttene i en sveiset A. Det er 4,5 meter mellom føttene, forteller han.

I utgangspunktet skulle steinbukken flys inn i én operasjon, men ifølge entreprenøren ville det krevd et stort helikopter. Men prislappen på 100.000 ble for dyr. Isteden ble det besluttet å benytte et mindre helikopter, slik at steinbukken flys inn til steinformasjonen i flere deler før den sveises sammen.

– Jeg må ta forbehold om at alt går slik vi planlegger, men går det greit, og nå ser det ut som om vi har været med oss, skal Trollpikken være på plass igjen før vi tar ferie til helga, sier Garpestad.

I tillegg til de tekniske problemene, skal også andre utfordringer ha dukket opp, skriver Aftenbladet.

Etter mye medieomtale de siste ukene, vil plutselig «alle» til Trollpikken. Dermed måtte kommunen få på plass i 100 nye parkeringsplasser, ny sti og kart på rekordtid. De har blitt godt hjulpet av 1.300 Trollpikkentusiaster, som har donert til sammen 230.000 kroner.

Les også:

Trollpikken garantert reist før høsten

Trollpikken for tung for helikopter

125.000 kroner samlet inn for å gjenreise Trollpikken


Reise
Populært