Politiet advarer nordmenn på Liseberg-tur

Stadig flere nordmenn blir robbet for verdisaker ved Liseberg i Göteborg. Politiet oppfordrer folk til å ta med seg verdisakene når de forlater bilen.
Stadig flere nordmenn blir robbet for verdisaker ved Liseberg i Göteborg. Politiet oppfordrer folk til å ta med seg verdisakene når de forlater bilen. Foto: Foto: Niklas Larsson / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet advarer ferierende mot å legge igjen verdisaker synlig i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke første gang politiet må gå ut med slike advarsler. De siste årene har det til stadighet vært tilfeller av innbrudd i norske biler like ved Liseberg fornøyelsespark i Göteborg.

Gode råd for å unngå innbrudd i bilen i sommer

  • Bruk litt tid på å sjekke inn bagasjen på hotellet først, om du har mulighet.
  • Ikke la verdisaker, klokker o.l. ligge åpenlyst framme i bilen. Da står du først på listen når biltyven skal velge en bilrute å knuse.
  • Har du mulighet til å legge bagasjen i et bagasjerom som ikke har åpent innsyn, så gjør det.
  • I Gøteborg er det gode muligheter for å oppbevare verdisaker på Liseberg. Det er verdt å betale de ekstra kronene for en slik sikker oppbevaring.


Kilde: Halden Arbeiderblad

«Flere meldinger fra fortvilte feriegjester på Liseberg, Göteborg. De har hatt innbrudd i feriepakket bil og pass og en rekke lett omsettelige gjenstander er stjålet», skriver politiet i Østfold på Twitter.

Les også: Slik blir du kulest på campingplassen i sommer

Forsikringsselskap advarer

Forsikringsselskapet Tryg gikk for ikke mange dagene siden ut med enda en advarsel til nordmenn som besøker den populære fornøyelsesparken i sommer.

– Hvert år får vi telefoner fra et par hundre nordmenn som har fått ferien sin ødelagt etter biltyverier i Göteborg. De første tilfellene har allerede tikket inn hos oss, sier leder for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal, ifølge Halden Arbeiderblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tryg Forsikring mottar i overkant av 300 henvendelser fra norske bilister hver eneste sommer etter innbrudd i bilen ved den populære fornøyelsesparken.

Les også:

UD: Ta med pass også til Norden og Schengen i sommer

127.000 skylder fortsatt årsavgift – kan bli avskiltet

– En kjempestrek i ferieplanene

Terje Marstad, operasjonsleder i politidistrikt Øst, sier til TV 2 at de har merket seg at Göteborg-området er særlig utsatt for vinningskriminelle som er ute etter lett omsettelige verdisaker.

– Mange nordmenn er godt utstyrt med laptoper, ipader og sånne ting. De skal innom Liseberg på veien til Europa, men å oppleve et innbrudd i bilen er en kjempestrek i den videre ferieplanen, sier Marstad.

Han oppfordrer ferierende til å parkere i parkeringshus med videoovervåkning for å unngå å bli robbet, samt alltid ta med pass og andre viktige verdisaker når man forlater bilen.

– Det hjelper ikke å legge pass og slike ting i hanskerommet. Det er gjort på få minutter å rundstjele en bil, sier han.

Les også:

De unge mener de er best på å kjøre bil

Mann forsøkte å rane til seg bil i Oslo

Det går mot et jubelår for norske bilselgere