Turistboom: Det har vært det beste året siden 1690

Walaker Hotell.
Walaker Hotell. Foto: Walaker Hotell
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turistene strømmer til Vestlandet som aldri før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges eldste hotell som fortsatt er i drift, Walaker Hotel ved Lustrafjorden i Solvorn, går mot sitt beste år i dets 377 år gamle historie. Det familieeide hotellet har vært drevet av familien Nitter Walaker siden 1690.

- Vi ligger godt foran skjema. Det er noen få ledige rom enkelte dager, men vi er så å si fullbooket frem til begynnelsen av september. Vi er blitt nødt til å utvide sesongen for å håndtere etterspørselen. Særlig har det kommet en stor tilstrømning av utenlandske turister de seneste årene, forteller hotelldirektør Ole Henrik Nitter Walaker til Finansavisen. Han representerer familiens niende generasjon som eier av hotellet.

Den norske kronen har falt betydelig etter det store oljeprisfallet. Det resulterer i at flere utenlandske turister legger turen til Norge og Vestlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er liten tvil om at vi får stor hjelp av den svake kronen. Norge er på billigsalg for utlendingene. I tillegg tror jeg mange ser på Norge som et trygt reisemål, i disse tider med terrortrusler i store deler av Europa, sier Nitter Walaker til Finansavisen.

Det er ikke bare Walaker Hotel som merker den økte tilstrømningen av turister. Hotel Union Øye i Norangsfjorden er også inne i sin beste sesong noensinne.

- Så langt i juni har det vært 100 flere bookede rom sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er tilnærmet fullbooket også de neste tre ukene. I år har det kommet mange skiturister fra Alpene. Istedenfor å stå på ski der, vil de heller komme til Vestlandet. Derfor starter vi sesongen tidligere for hvert år som går, forteller hotelldirektør Mariann Øye-Mork til Finansavisen. I 2008 ble hun tidenes yngste norske hotelldirektør, kun 22 år gammel.

Les også: Fjellvakter skal passe på Trolltunga-turister

Norske turister skaper trøbbel på tyske Autobahn

Norsk reiseliv tror på ny knallsommer

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)