To kjempepandaer på plass i Berlin

Kjempepandaen Meng Meng titter ut av sin spesialbygde kasse på en flyplass i Berlin etter en lang flytur fra Kina. Nå venter et nytt hjem i Berlin Zoo. Foto: AP / NTB scanpix
Kjempepandaen Meng Meng titter ut av sin spesialbygde kasse på en flyplass i Berlin etter en lang flytur fra Kina. Nå venter et nytt hjem i Berlin Zoo. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To kjempepandaer flybårne fra Kina, landet lørdag i Berlin. Nå skal de flytte inn i Berlin Zoo, der besøkende kan få se dem fra juli.

Pandaene Meng Meng og Jiao Qing landet lørdag med et transportfly på Schönefeld-flyplassen. I velkomstkomiteen som tok imot dem, var både Berlins ordfører Michael Müller og Kinas ambassadør til Tyskland, Shi Mingde.

– Vi er glade for at Berlin har fått enda en attraksjon. Pandaer er spesielle, og de hører hjemme i Berlin, sa Müller med et stort smil.

De to pandaene ble transportert i hver sin spesialbygde kasse. En veterinær og to dyrepassere fulgte dem på den 15 timer lange flyturen.

Den forrige pandaen som bodde i dyrehagen i Berlin, var Bao Bao, som døde i 2012, 32 år gammel. Han var en gave fra Kina til Vest-Tysklands daværende kansler Helmut Schmidt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden