Trollpikken i Eigersund er knekt

Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix
Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kommune er knekt. Trolig dreier det seg om hærverk. Nå er planen å få den opp og stå igjen.

Ifølge Dalane Tidende var det turgåere som lørdag morgen oppdaget at landemerket var knekt. Det er funnet borehull i steinen.

– Dette er hærverk. Det er det ingen tvil om, sier Olav Magne Egebakken, en av turgåerne.

Politiet ber nå publikum om tips og opplysninger om saken. Gjerningspersonen risikerer ett års fengsel for alvorlig miljøkriminalitet, ifølge Stavanger Aftenblad. Politiet skal sende etterforskere til åstedet for å vurdere skadene.

– Dersom dette er et vesentlig inngrep, risikeres ett års fengsel, sier jourhavende jurist Torbjørg Ristesund i Sør-Vest politidistrikt til avisen.

Kan trolig fikses

Ifølge Stavanger Aftenblad er planen å få steinformasjonen på plass igjen. Kjetil Berntsen, som har tatt initiativ til å gjøre den til en turistattraksjon, har fått en henvendelse fra Pål Thjømøe i Magma geopark. Thjømøe mener det er mulig å få steinen på plass igjen.

– Han har bestilt en entreprenør som kommer for å se på dette på mandag. Han mener det skal gå fint å få pikken på plass igjen, sier Bentsen.

Les også: Håper den struttende Trollpikken skal bli turistmagnet

Trollpikken ligger mellom Kjervall og Veshovda i Eigersund kommune. Stedet er 20–25 minutters gange fra vei. Håpet har vært at den skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga.

NHO-besøk tidligere i uka

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv besøkte Trollpikken tidligere i uka, skriver VG.

– Endelig hadde man funnet en verdifull lokal reiselivsattraksjon, med stor verdi for grunneier, skriver hun i en SMS til avisa.

Kristin Krohn Devold tror det kan dreie seg om "fyllerør av overmodige gutter på nattetid" og synes det er trist.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden