Malte landsby i sjokkfarger

Foto: Reuters / NTB scanpix.

Indonesisk landsby ble Instagram-sensasjon etter fargerik ansiktsløftning.

Den indonesiske landsbyen Gunung Brintik ble sett på som en slum. Så bestemte lokale myndigheter å sette farge på byen. De tok malekosten i egne hender og malte 232 bygningene i sjokkfarger.

Nå får den instagram-vennlige landsbyen sentralt på øya Java oppmerksomhet fra hele verden, og turistene strømmer til for å ta bilde av byen som allerede har fått kallenavnet «Kampung Pelangi», Regnbuebyen.

Du kan se bilder fra Kampung Pelangi øverst i artikkelen.

Å gi litt anonyme byer ekstra farge for å revitalisere og få oppmerksomhet er ikke noe nytt fenomen. ABC Nyheter har tidligere skrevet om Stavangers gråeste gate som ble gjort om til en vakker fargeklatt, og på slutten av 90-tallet startet arbeidet med å gjøre Sortland om til «den blå byen ved sundet».

Lignende steder finnes også i Spania, India, Taiwan og Angola.

Det var den 54 år gamle læreren Slamet Widodo som fikk ideen om å lage den indonesiske regnbuebyen. Inspirasjonen hentet han fra andre steder i Asia hvor lignende prosjekt har vært gjennomført, skriver avisen Independent.

Malearbeidet kostet ikke mer enn omlag 170.000 norske kroner og ble gjennomført på en måned i april i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden