Meny

Vil bygge unikt tårn i dansk skog

Se video av slik tårnet er tenkt.
Se video av slik tårnet er tenkt.
Til neste år kan du vandre på en promenade gjennom tretoppene før du klatrer opp et tårn med himmelsk utsikt over skogene sør på Sjælland.

Danske myndigheter har gitt grønt lys for en spektakulær, grønn attraksjon sør på den danske øya Sjælland. I et skogsområdet omlag en times kjøring fra København, planlegges en 600 meter lang skogspromenade gjennom tretoppene som skal munne ut i et 45 meter høyt spiralformet himmeltårn.

– Det er en utrolig flott skog. Vi har designet en sti som skal ta de besøkende opp fra skogbunnen opp til tretoppene og til fuglehøyde. For å beskytte skogen har vi hevet stien fra skogbunnen så vi minimerer påvirkningen, sier arkitekt Tue Foged fra arkitektkontoret Effekt som har tegnet den spesielle attraksjonen.

Les også:  Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Det spiralformede utstiktstårnet, formet som et timeglass, er ventet å stå ferdig i 2018, mens skogspromenaden følger kort tid etter. Ifølge arkitekten skal promenaden bli rullestolvennlig. Hele konstruksjonen skal bygges med tre fra lokale skoger, og langs promenaden skal det opprettes flere stoppesteder hvor interesserte vil få lære om livet i skogene, skriver Politiken.

Når tårnet står ferdig skal det på en klarværsdag være mulig for besøkende å skue ut over store deler av Sørsjælland.

Les også:  Dette er Norges nye landemerke

Reise
Populært