Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt

Amadores på Gran Canaria. Foto: Colourbox.com
Amadores på Gran Canaria. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

En halv million nordmenn reiser til Spania på ferie i år, ifølge en undersøkelse. Spania har passert Danmark som nordmenns mest populære ferieland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

553.000 nordmenn legger årets ferie til Spania, viser undersøkelsen som er laget av Respons Analyse for SpareBank1.

397.000 nordmenn drar til Sverige og 364.000 til Danmark.

– Disse landene er på topp år etter år. Danmark og Sverige er våre nærmeste ferieland, og der er det enkelt å være nordmann på ferie. Solsikre Spania har alltid vært en populær feriedestinasjon, og i år tar landet steget helt opp som vår feriefavoritt, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Portugal øker

På de neste plassene følger Hellas, Tyskland, Frankrike og Italia. Først på niendeplass dukker første land utenfor Vest-Europa opp på lista, nemlig USA.

Interessen for å reise til Tyrkia har stupt de siste årene. Samtidig reiser tre ganger så mange nordmenn til Portugal i år, sammenlignet med i fjor, noe som gir landet en 11. plass på lista.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt planlegger 2,1 millioner nordmenn over 18 år å tilbringe hele eller deler av sommerferien i utlandet. Det utgjør 53 prosent av den voksne befolkningen og er en økning fra 50 prosent i fjor.

Les også: Øya i grenselandet

Optimisme

En forholdsvis svak norsk krone har gjort det dyrere å feriere utenlands de siste årene. Når utsiktene for arbeidsmarkedet og norsk økonomi nå ser lysere ut, fører den økende optimismen til at flere velger å feriere utenlands, tror Magne Gundersen.

– Folk flest tar utgangspunkt i egen økonomi når de legger planer for ferien. Mindre økonomisk usikkerhet bidrar til at flere enn i fjor spanderer på seg en utenlandsferie i sommer, sier han.

Aller størst reisetrang har folk som bor i Akershus. I dette fylket reiser 66 prosent til utlandet i hele eller deler av ferien. Færrest fra Trøndelag reiser til utlandet. Av trønderne skal 43 prosent på utenlandsferie, ifølge denne undersøkelsen.

Les også:

– Kroatia har virkelig eksplodert i år

– Mange kunne reist mye mer hvis ting var godt tilrettelagt

Vi reiser til Spania, men drømmer om paradisøy