Meny

Drammen planlegger gondolbane til Spiraltoppen

Slik kan det se ut om lokalpolitikerne velger gondol-alternativet til 90 millioner. Foto: Helene Sørlie/Drammen Kommune
To alternativer er inne til vurdering, der den dyreste kommer med en prislapp på 250 millioner kroner.

Når det kommer til lokale særegenheter, er det først og fremst Spiralen som de fleste tenker på når det kommer til Drammen. Tunnelen, som er formet som en spiral, snor seg 1.650 meter opp til utsiktspunktet overfor byen og er tidligere blitt kåret av CNN til en av verdens ti mest spesielle tunneler.

Nå kan tunnelen få konkurranse av er høytsvevende planer i form av gondolbane som skal kunne frakte deg opp til toppen. Det er rådmannen i Drammen som har anbefalt byens politikere å vurdere forslaget som blant annet ble lansert av Jon Helgheim i Drammen Frp.

Les også:   Ti av verdens mest uforglemmelige heisturer

Helgheim sier til NRK Buskerud at alle byer trenger litt særpreg, samtidig som han understreker viktigheten av at prosjektet kommer til å betale seg selv over tid.

– Det er viktig at mange bruker den slik at det ikke vil koste kommunen noe. Det er det litt usikkerhet rundt per i dag, så vi må gå noen runder med det før vi kaster oss på noe, sier han til NRK.

– Vi ønsker ikke å gamble med innbyggernes penger, men hvis vi finner en mulighet for at dette kan betale seg selv, så er det absolutt spennende, fortsetter han.

Politikerne skal vurdere to ulike alternativer med vidt forskjellig prislapp; Det billigste alternativet koster 90 millioner, er tenkt å starte fra Waagardsløkka ved sykehuset og vil kunne minne om skiheisen i Hafjell.

Alternativ nummer to vil koste skattebetalerne 250 millioner kroner. Her handler det om en 1.130 meter lang bane som er tenkt å gå på tvers av sentrum med påstigningspunkt på Grønland på Strømsø. Nære «slektninger» vil blant annet omfatte taubanen i Bergen og fjellheisen i Tromsø.

Les også: 

– Mange kunne reist mye mer hvis ting var godt tilrettelagt

Frittgående barn irriterer mest på hotell

Nordmenn savner sengen og grovt brød mest på reise

Reise
Populært