Norsk reiseliv tror på ny knallsommer

Norge har mye vakker natur, og det har turistene merket seg. Her fra Lofoten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Norge har mye vakker natur, og det har turistene merket seg. Her fra Lofoten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi fram imot en fjerde knallsummer på rad.

– Stort mer kan man ikke ønske seg som reiselivsminister, sier Monica Mæland (H).

133 representanter fra utenlandske turoperatører og norsk reiseliv deltok i Innovasjon Norges Turistbarometer, som ser på forventet trafikk til og i Norge i løpet av sommermånedene. Hele 61 prosent mener at sommeren blir mye bedre eller bedre enn rekordåret 2016, mens 28 prosent tror den blir nokså lik som i fjor. Kun 11 prosent tror på nedgang.

– Sommeren er spesielt viktig for reiselivsnæringen. Da er det høysesong både når det gjelder omsetning og antall overnattinger. Jeg håper de positive tallene slår ut i lønnsomme bedrifter og solide arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen blir underbygget av 15 prosent økning i bestilte flybilletter til Norge mellom mai og august sammenlignet med fjoråret.

– Optimismen råder i de fleste markedene, og det er særlig gledelig at viktige volummarkeder som Tyskland og Nederland tror på god vekst, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Holm.

Aktuelt:

– Mange kunne reist mye mer hvis ting var godt tilrettelagt

680.000 nordmenn må fornye europeisk helsetrygdkort