Meny

Politiet må få ned passkøene før sommerferien

Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Politidirektoratet har gitt politidistriktene beskjed om å utvide antall timer for bestilling av pass. Flere steder i landet er det en måneds ventetid.

Mange politidistrikter har innført elektronisk timebestilling for folk som trenger nytt pass. Før sommerferien er pågangen ekstra stor, og mange steder er det inntil fire ukers ventetid.

I et telefonmøte onsdag fikk landets politimestre beskjed fra Politidirektoratet om å sette inn tiltak for å redusere køene, skriver Dagbladet.

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de der har hatt stor pågang av folk fra Oslo og Akershus fordi det har vært sprengt pågang der.

På Oslo lufthavn har politiet også merket større pågang av folk som ber om nødpass.

– Vi har hatt en stor økning av folk som kommer hit for å få nødpass fordi det ikke har vært mulig å få pass hos politiet på hjemstedet. Noen rett og slett forlanger at vi skal kunne skaffe dem pass fordi flyet går om kort tid, sier fungerende seksjonsleder ved Gardermoen politistasjon, Atle Opheim.

Han understreker at politiet hjelper så godt de kan, men at passløse reisende må vente dersom politiet er opptatt med viktigere oppgaver.

Aktuelt:

Fortsatt mulig å få pass på lensmannskontorer

Pass-skannere på Gardermoen skaper kø

Reise
Populært