Norske myndigheter advarer ikke mot å reise til Storbritannia

Britiske myndigheter frykter nye terroraksjoner og har hevet trusselnivået til «kritisk». Norske myndigheter har ikke funnet det nødvendig å utstede reiseråd til norske statsborgere av den grunn. Foto: AP / NTB scanpix
Britiske myndigheter frykter nye terroraksjoner og har hevet trusselnivået til «kritisk». Norske myndigheter har ikke funnet det nødvendig å utstede reiseråd til norske statsborgere av den grunn. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske myndigheter advarer ikke mot reiser til Storbritannia, til tross for at trusselnivået der nå er «kritisk».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet har utstedt reiseråd for hele 47 land , blant dem Filippinene, India, Thailand, Saudi-Arabia, Israel, Tyrkia, Russland og Kenya.

For Storbritannia, der myndighetene av frykt for nye terroraksjoner denne uka hevet trusselnivået til «kritisk», som er det aller høyeste nivået, har norske myndigheter derimot ikke funnet det nødvendig å gi noe slikt reiseråd.

Risiko

Den norske ambassaden i London har rett nok oppdatert reiseinformasjonen for Storbritannia på sin hjemmeside, men toner ned faren for terrorangrep i landet.

– Det er risiko for å bli rammet av terrorisme uansett hvor man reiser i verden, og man bør ta fornuftige forholdsregler, skriver ambassaden.

– London regnes generelt som en trygg storby, og det samme kan sies om landet for øvrig, heter det videre.

Troverdig informasjon

Utenriksdepartementet i Norge opplyser at offisielle reiseråd gis når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysninger om generell risiko gis ikke som offisielle reiseråd, men UD understreker at slike råd kan bli gitt dersom «det fremkommer så troverdig informasjon om risiko for en konkret forestående terrorhendelse eller et annet alvorlig forhold i utlandet, at det anses å være grunn til å informere publikum om dette».

Britiske myndigheters vurdering av trusselsituasjonen som «kritisk», blir fra norsk side ikke sett på som dette.