Her står det mellom å overleve eller bli dødsdømt

Det kan være lett for en løper å glemme at skuespillerne ikke har lov til å komme i fysisk kontakt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Zombie Run er det ikke klokka som er din argeste motstander, men blodtørstige zombier som vil rive av deg flaggbeltet – og kanskje spise hjernen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens noen synes ferie er ensbetydende med sløve dager i solen, er det andre som velger å nyte hele eller deler av den med svette i panna, dirrende lår og lett blodsmak i munnen. Alternativene for de som vil holde seg i form i ferien er mange, men det spørs om ikke Zombie Run vil gi deg ekstra høy puls.

Settingen er som hentet ut fra TV-suksessen «The Walking Dead», der deltakerne løper gjennom restene etter sivilisasjonen slik vi kjenner den. Bygninger, tuneller og broer ligger i ruiner, og det er ikke tegn til liv. Med mindre du teller med de levende døde.

Zombie-suksess blant mosjonister

Når det kommer til postapokalyptiske scenarioer, står zombieapokalypsen i særklasse som en av de mest populære og slitesterke. Og de siste årene har zombiene også infisert helse- og treningsseksjonen.

I 2012 ble treningsappen Zombies, Run! lansert. Her du spiller karakteren «Runner 5» som løper rundt og henter forsyninger til en liten gruppe overlevende, mens du forsøker å holde zombiene på avstand. Appen ble på kort tid den største suksessen når det kom til treningsapper og skaperne fikk skryt for å gjøre løping morsommere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men én ting er å høre dramatikken på øret mens du løper, noe ganske annet er å befinne deg midt oppi den. For selv om det i virkelighetens Zombie Run riktignok foreligger en start- og målstrek, må du holde hodet kaldt og beina i bevegelse dersom du skal overleve.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: På tuk-tuk-eventyr i India

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Hvis du ikke føler du er i form til å løpe fem kilometer, hva med å spille levende død og skremme de som kommer deg i møte?

Kampen om å overleve

Zombie Run er et fem kilometer langt løp som utspiller seg på ulike steder i USA, og det uttalte målet er tolv ulike byer innen utgangen av 2017. Områdene som benyttes er store i omkrets og det finnes en rekke ulike retninger du kan velge underveis. Så er spørsmålet om du velger riktig eller løper mot en potensiell «dødsfelle».

Poenget med Zombie Run er ikke å komme inn på best tid, men å komme deg velberget i mål med så komplett flaggbelte som mulig. Hvert flagg representerer helsen din, og zombiene vil forsøke å nappe de fra deg underveis i løpet. Dersom du kommer i mål med minst ett flagg intakt, mottar du «Overlevende»-medalje. I motsatt fall vil du oppdage at det står «Infisert».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zombiene er naturligvis skuespillere, og all fysisk kontakt mellom skuespiller og løper er forbudt. Men det kan være lett for en løper å glemme slike detaljer når man forsøker unngå et levende lik som er ute på jakt. Og noen av zombiene er i stand til å løpe fort…

Zombie Run er ikke som andre løp. Foto: Zombie Run

Les også:

– Det er det beste jeg har gjort for meg selv

Reisebyrå: – Alle kan ha godt av å reise alene

Dette er ekte reiselyst – solgte ALT for å se verden

Gjestmildt og ektefølt på reise