Bangkok vil forby gatemat

Bangkok er kjent for å ha verdens beste tilbud av gatemat. Det skal det nå bli slutt på, har lokale myndigheter bestemt.

Til tross for Bangkoks status som streetfoodens mekka, mener thailandske myndigheter at hygienen og sikkerheten er for dårlig. Nå vil de fjerne det populære tilbudet. Foto: AFP / NTB scanpix.

Til tross for Bangkoks status som streetfoodens mekka, mener thailandske myndigheter at hygienen og sikkerheten er for dårlig. Nå vil de fjerne det populære tilbudet. Foto: AFP / NTB scanpix.

Innen utgangen av 2017 vil det bli slutt på salg av all streetfood, såkalt gatemat, i Bangkok.

Nyheten blir ikke tatt godt i mot av lokalbefolkning og matentusiaster i byen som av CNN nylig ble kåret til verdens beste by for å meske i seg gatemat.

Det skriver avisen The Guardian.

Til tross for Bangkoks status som streetfoodens mekka, mener thailandske myndigheter at hygienen og sikkerheten er for dårlig.

I tillegg ønsker de å gi fotgjengere mer plass.

Les også:  Thailand innfører 10-årsvisum for utlendinger over 50

Forbudet vil gjelde alle Bangkoks 50 distrikter.

I en uttalelse til avisen The Nation sier Wanlop Suwandee, rådgiver for guvernøren i Bangkok, at gateselgerne alt for lenge har erobret fortauene i den thailandske hovedstaden.

– Vi har gitt dem plass til å selge mat lovlig på markedene, så det vil ikke bli noen unntak. Samtligere gateselgere vil bli nødt til å fjerne seg.

Piyabutr Jiuramonaikul, formann for de forretningsdrivende i berømte Khao San Road vil nå ta saken opp med myndighetene for å få gjort om på vedtaket.

– Det er over 200 selgere av streetfood i Khao San Road. De er med på å gjøre området unikt og trekker til seg turister fra hele verden, sier han.

Les også:  En dag på stranda er billigst i Vietnam

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden