Verdens 20 beste land å besøke

<p>Norge kom på 18. plass i WEFs rapport om verdens beste land i besøke.</p>
Norge kom på 18. plass i WEFs rapport om verdens beste land i besøke.

Norge er kun det 18. beste landet å besøke, ifølge The World Economic Forums siste rapport.

The World Economic Forums halvårlige Travel & Tourism Competitiveness rapport rangerer 136 forskjellige destinasjoner basert på popularitet blant turister og tar blant annet priser, sikkerhet, infrastruktur, kulturelle ressurser og helse i betraktning.

The Telegraph har også omtalt saken.

Norge kommer ikke høyere opp enn på 18. plass, men slår storebror Sverige med to plasser allikevel. Spania er alles favorittdestinasjon, men det er flere fantastiske steder å besøke om man ønsker noe nytt og litt annerledes.

Les også: Homofile og lesbiske turister er stadig mer attraktive

Her er de 20 beste landene å besøke i verden, ifølge WEF.

1. Spania

Sol, hav, gode priser, vakre byer, fjell og øyer, og trivelige mennesker er bare noen av grunnene til at turistene elsker Spania.

Spania
Spania

2. Frankrike

Verdens mest besøkte nasjon kom på andreplass i WEFs rapport.

3. Tyskland

Landet er hjemmet til verdens morsomste by, de oppfant julemarkedet og Oktoberfest, og har en haug av vakre strender (tro det eller ei!) og eventyrslott.

Tyskland
Tyskland

4. Japan

Japan blir en stadig mer populært destinasjon for turister fra hele verden og har klatret hele fem plasser siden rangeringen i 2015.

5. Storbritannia

Storbritannia holder en solid femteplass og er en veldig populær destinasjon for blant annet shopping.

Storbritannia
Storbritannia

6. USA

Statene har falt to plasser siden forrige rangering og mange frykter nok at nedgangen fortsetter så lenge Donald Trump er president. Besøkstallene har allerede sunket siden han inntok Det hvite hus.

7. Australia

Landet «down under» holder seg på syvende plass også i år.

Les også: Trump skremmer turistene – men ikke nordmenn ...

8. Italia

Italia har mye å by på. Kunst og historie, god mat og vin, herlig klima og landsbyer representerer virkelig «la dolce vita».

9. Canada

– Det er kanskje ikke verdens største land, men det er vanskelig å tenke seg et land mer variert og vakkert, sier Tim Jepson til The Telegraph.

Canada
Canada

10. Sveits

Med sine rolige sjøer, eiendommelige fjellandsbyer og de majestetiske Alpene, er Sveits en stor favoritt både blant sommer- og vinterturister. Sveits har også nylig blitt kalt «verdens gladeste land».

11. Hong Kong

– Hong Kongs blanding av «feng shui» og finans, trikker og templer gjør det til en av de mest fascinerende byene i verden, sier Fionnuala McHugh til The Telegraph.

Hong Kong
Hong Kong

12. Østerrike

Landets natur er uendelig imponerende, og byene og kulturen – spesielt i Salzburg og Wien – gjør det enda mer attraktivt.

13. Singapore

– Singapore er satt sammen av forskjellige kulturer, ny og gammel arkitektur og det tilbyr et spekter av spisesteder fra billig gatemat til Michelin-restauranter, forteller The Telegraphs ekspert, Evelyn Chen.

14. Portugal

Dette er destinasjonen hvor man får mest sol og strender for pengene.

Les også: Åpner Europas første spa på skinner

15. Kina

Kina har hoppet to plasser siden rangeringen for to år siden og sies å være en nokså slitsom opplevelse for førstegangsbesøkende.

Kina
Kina

16. New Zealand

– New Zealand tilbyr spennende eventyr i villmarken, et yrende dyreliv, både kulturelle og kulinariske opplevelser og veldig hyggelige innbyggere, forteller Sarah Bennett til avisa.

17. Nederland

...har falt tre plasser siden forrige rangering. Kan stengingen av de lokale og velkjente kafeene i Amsterdam være grunnen?

Amsterdam
Amsterdam

18. Norge

Nordlyset har brått blitt et av turistenes favoritter og Norge er et av de beste landene å se dem i. Det er dog fjordcruisene og midnattssola som gjør Norge mest attraktivt. Her kan du se nordlyset LIVE fra Zoom.

19. Sør-Korea

Sør-Korea har klatret utrolige 10 plasser siden forrige rangering. Landets største attraksjoner er den kaotiske og levende hovedstaden Seoul, og øya Jejudo (på bildet). Øya står på UNESCOs verdensarvslister og sies å være Sør-Koreas svar på Hawaii.

Sør-Korea
Sør-Korea

20. Sverige

– Om man kun skal besøke ett Skandinavisk land i sitt liv kan man argumentere for at det bør bli Sverige, sier Andrew Stone til The Telegraph.

Han mener nemlig at Sverige har litt av alt; Københavns urbane kulhet og Norges vakre fjell, samt skoger, sjøer og øyer.

– I Sverige finner man også Stockholm, trolig verdens hyggeligste by i hele Skandinavia, sier Stone.

Les også:

– Fort deg og vær fleksibel hvis du vil reise til Syden i sommer

– Ingen nordmenn vil reise på ferie med et skip hvor de ansatte tjener 35 kroner timen

Nordmenn savner sengen og grovt brød mest på reise

Personvernpolicy