Sen påske ga trafikkøkning på Avinors flyplasser i mars

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nesten 4,4 millioner mennesker reiste til og fra Avinors lufthavner i mars, 7,7 prosent flere enn i samme måned i fjor. Hovedårsaken er den sene påsken i år.

– Trafikktallene påvirkes i stor grad av at årets påske er i april, mens fjorårets var i mars. I påsken faller mye av innlandstrafikken bort, mens antallet utenlandspassasjerer øker. Dermed blir det en betydelig økning i innenlandstrafikken i år, siden fjoråret ble redusert på grunn av påsken, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor.

Innenlandstrafikken økte med 10,9 prosent i mars, mens veksten i utenlandstrafikken var på mer beskjedne 3 prosent. Så langt i år har antallet passasjerer som har reist til og fra Avinors flyplasser, økt med 4,6 prosent sammenlignet med fjoråret.

Av de større flyplassene var veksten størst ved Tromsø lufthavn, med hele 17 prosent. Bodø lufthavn hadde en trafikkøkning på 14,6 prosent, mens Oslo lufthavn Gardermoen hadde 9 prosent flere passasjerer i mars sammenlignet med den samme måneden i fjor.

Blant de mindre lufthavnene opplevde Honningsvåg en trafikkøkning på 39,7 prosent. Ved flyplassene i Sørkjosen og Røros var økningen på henholdsvis 34 og 27,3 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden