Flere overnatter på DNT-hytter i påskefjellet

Jotunheimen 20050325 Påsken 2005. Det var drømmevær i Jotunheimen langfredag, med sol fra klar himmel og hvite fjellvidder. De fleste spente på seg skiene og kom seg ut i løypene eller i slalåmbakkene. En kvinne med rød anorakk på skitur i løypene. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
Jotunheimen 20050325 Påsken 2005. Det var drømmevær i Jotunheimen langfredag, med sol fra klar himmel og hvite fjellvidder. De fleste spente på seg skiene og kom seg ut i løypene eller i slalåmbakkene. En kvinne med rød anorakk på skitur i løypene. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX Foto: Gunnar Lier / NTB scanpix

De to første nettene i påskeferien har hatt over 2.500 overnattinger, en økning på 14 prosent fra i fjor. 

– Våre overnattingstall i påsken har ligget på 12.800 i snitt de siste fem årene. Jotunheimen har en vekst på 23 prosent, Skarvheimen er opp med 4 prosent og Hardangervidda har 7 prosent flere besøkende enn i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen til NTB palmesøndag.

Mange setter kursen mot fjells på onsdag i påskeuken. Ifølge Stephansen er det til tross for sen påske gode skiforhold i store deler av høyfjellet i Sør-Norge. Men skredvarslingstjenesten varsom.no melder søndag om betydelig skredfare flere steder, deriblant i Trollheimen, Sunndal og Sunnmøre, Indre Fjordane og Jotunheimen. Vaktleder ved Røde Kors' informasjonssentral på Gol, Sven Bruun, ber skientusiastene være ærlige med seg selv og egne ferdigheter.

– Ikke ta unødige sjanser og velg tur etter evne. Fjellvettreglene er en like viktig sjekkliste for dem som går på ski nedover som bortover, sier Bruun.

Palmesøndag gjennomførte frivillige i Røde Kors i alt seks henteoppdrag og én leteaksjon. Frivillige har så langt i påsken registrert 50 skader, noe som er under halvparten av antallet på samme tid i fjor, opplyser organisasjonen i en pressemelding.

Les også:

Påskeværet: Best i øst og sør, verst i nord og vest

Slik lager du lammestek til påske

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden