Flere overnatter på DNT-hytter i påskefjellet

Jotunheimen 20050325 Påsken 2005. Det var drømmevær i Jotunheimen langfredag, med sol fra klar himmel og hvite fjellvidder. De fleste spente på seg skiene og kom seg ut i løypene eller i slalåmbakkene. En kvinne med rød anorakk på skitur i løypene. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
Jotunheimen 20050325 Påsken 2005. Det var drømmevær i Jotunheimen langfredag, med sol fra klar himmel og hvite fjellvidder. De fleste spente på seg skiene og kom seg ut i løypene eller i slalåmbakkene. En kvinne med rød anorakk på skitur i løypene. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX Foto: Gunnar Lier / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to første nettene i påskeferien har hatt over 2.500 overnattinger, en økning på 14 prosent fra i fjor. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre overnattingstall i påsken har ligget på 12.800 i snitt de siste fem årene. Jotunheimen har en vekst på 23 prosent, Skarvheimen er opp med 4 prosent og Hardangervidda har 7 prosent flere besøkende enn i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen til NTB palmesøndag.

Mange setter kursen mot fjells på onsdag i påskeuken. Ifølge Stephansen er det til tross for sen påske gode skiforhold i store deler av høyfjellet i Sør-Norge. Men skredvarslingstjenesten varsom.no melder søndag om betydelig skredfare flere steder, deriblant i Trollheimen, Sunndal og Sunnmøre, Indre Fjordane og Jotunheimen. Vaktleder ved Røde Kors' informasjonssentral på Gol, Sven Bruun, ber skientusiastene være ærlige med seg selv og egne ferdigheter.

– Ikke ta unødige sjanser og velg tur etter evne. Fjellvettreglene er en like viktig sjekkliste for dem som går på ski nedover som bortover, sier Bruun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Palmesøndag gjennomførte frivillige i Røde Kors i alt seks henteoppdrag og én leteaksjon. Frivillige har så langt i påsken registrert 50 skader, noe som er under halvparten av antallet på samme tid i fjor, opplyser organisasjonen i en pressemelding.

Les også:

Påskeværet: Best i øst og sør, verst i nord og vest

Slik lager du lammestek til påske