Våre topp 5 britiske byer

<p>Foto: Colourbox</p>
Foto: Colourbox

Vi elsker London – men hva med å prøve en av disse byene neste gang?

I kommersielt samarbeid med Apollo

Liverpool

Visste du at: Liverpool kan skryte på seg flere parker enn Paris – og Englands største samling av museer og gallerier utenfor London? I tillegg er selvfølgelig The Beatles, byens levende musikkmiljø, suverene shoppingmuligheter og berømte fotballag også populære trekkplastre – for ikke å snakke om historiske Albert Dock og galleriet Tate Liverpool. Er du musikk, kultur, fotballinteressert OG glad i parklivet bør du med andre ord definitivt reise til Liverpool neste gang.

Ikke gå glipp av: Muligheten til å gå i John Lennons fotspor!

Edinburgh

Visste du at: Scotlands hovedstad også er en av Storbritannias mest romantiske? Slottet Royal Mile, Arthur’s Seat, spaserturer langs the Water of Leith, episke Fringe Festival (Storbritannias største!) og ikke minst uforglemmelige Hogmanay – verdens største nyttårsfeiring – er bare noen av grunnene til merkelappen. En annen: Whiskyen, selvfølgelig.

Les også: Hellas beste strender

Ikke gå glipp av: Festivalene. Fra slutten av juni til begynnelsen av september triumfer Edinburgh gjennom den ene festivalen etter den andre. Film, bøker, kunst, musikk, TV, jazz og Edinburgh International Festival er bare noe av hva du kan oppleve i sommer. Den største av dem alle: verdensberømte Edinburgh Fringe, hvor drama, musikk, komedie og gateteater tar over hele byen i august.

Bournemouth

Visste du at: Bournemouth har alt du trenger for en britisk ferie ved vannkanten? Byen huser ikke mindre enn FIRE Blue Flag-strender (Alum Chine, Durley Chine, Fishermans Walk og Southbourne), landets mest sjarmerende, pastellfargede strandhytter, syv mil med gylden sand – OG kan ofte skryte på seg varmere temperaturer enn resten av Storbritannia. Er det rart vi elsker dette stedet?

Ikke gå glipp av: The Fisherman’s Walk cliff – verdens korteste taubane, i følge Guiness Rekordbok.


Manchester

Visste du at: Manchester ikke bare huser noen av verdens beste fotballag, men også konsertarenaer og restauranter? The Smiths, Oasis, Simply Red, Take That og Morrissey er bare noen av artistene som blomstret opp her – og skulle man gi blaffen i både fotball og musikk, så frister «fremtidens by» med både shopping i verdensklasse, et av Englands vakreste biblioteker og museer og gallerier for enhver smak.

Ikke gå glipp av: En fotballkamp! Nei, du må selvfølgelig ikke være fotballfanatiker for å reise til Manchester, men for en opplevelse det er å få med seg et oppgjør på historiske Old Trafford. Ikke bare er stemningen ellevill – det er heller ingen bedre måte å bli kjent med lokalbefolkningen enn akkurat her.

Les også: Fotballreise: Den optimale ferien


Brighton

Visste du at: Du enkelt kan ta en dagstur til Brighton med tog fra London? Minst 8 millioner mennesker besøker denne fargerike byen årlig – og det er ikke så rart: Storbritannias mest populære reisemål for homofile er så latterlig kul, urban og appellerende som det går an å bli. I tillegg til strandlivet gjør fantastiske shoppingmuligheter, restauranter, akvarium, et hektisk natteliv og teater kombinert med en ekstremt tolerant og åpen kultur Brighton til et must på denne lista – og bør virkelig oppleves, om bare for en dag.

Ikke gå glipp av: British Airways i360 – verdens høyeste observasjonsdekk.


Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.