Tarifa – hipp og i vinden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her møtes kitere og surfere fra hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur

  • Landing: Halvannen times kjøretur fra Malaga flyplass. Gibraltar lufthavn, 45 minutters kjøring fra Tarifa. Marbella er bare en time unna med bil.
  • Bo bra: Tarifa by har mange små hoteller og herberger. Hvis du foretrekker å bo på stranden, er Hotel Arte Vida et alternativ. Forvent stiv rompris i høysesongen fra midten av juni til midten av september.
  • Spis godt: I Tarifa sier de; La oss gå for tapas! La Pescaderia er kåret til den beste fiskerestaurant i Tarifa. Her er all fisk fersk og tilberedt til det perfekte. Ikke noe fancy, men du vet at det er godt når mange av lokalbefolkningen spiser her. Regionen er kjent for sin grillet fisk, spesielt sardiner og frityrstekte calamares (blekksprut) og fisk bakt i salt.
  • Natteliv: Tarifa tilbyr mange muligheter for fest og moro. Nattelivet i sesongen er en fantastisk blanding av spanske og andre europeiske livsstil som starter sent og slutter sent. Bortsett fra sommersesongen er Tarifa en heller stille by.
  • Mini-Guide: For utstyr er Club Mistral et bra vannsportsenter på Hurricane Hotel

TARIFA, SØR-SPANIA (King Goya): Det er fortsatt vår, ti kilometer lange Playa de Los Lances er tynt befolket og en perfekt strand når man kan ha den nesten for seg selv. Strendene ved Tarifa er siste stopp før Marokko, liksom ute på tippen av Sør-Spania der Middelhavet og Atlanterhavet møtes. Dette er et paradis for kitere og surfere.

De ivrigste er på plass i begynnelsen av mars for å trene og forberede seg til en ny sesong, men de er ikke spesielt mange. Men bare vent til sommeren, med temperaturen opp mot 30 grader. Da kommer også sterk vind fra øst, til glede surfere, windsurfere og kiterne. Vinden vi snakker om, er en drøm for alle fordi den bringer med seg blå himmel og solskinn i stedet for storm.

Spesielt i august er strendene pakket – det er liksom halve moroa for de mange på land. Los Lances-stranden, med furu-trær som skydd mot vinden, er minst like populær blant bikini-flokken som den er for surferne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Surfer-paradiset

Som brettseilernes og kitesurfernes hovedstad i Europa, gir Tarifa en kosmopolitisk atmosfære til et lite sted med mange restauranter, barer, puber og diskoteker. Klimaet er mildt med behagelig temperatur hele året og lite nedbør, noe som gjør det til et ideelt feriemål. Hvis den spesielle surfe-vinden fortsatt ikke har kommet før lunsj, så fortvil ikke – det blåser ofte opp på ettermiddagen. Lite vind er en sjelden anledning her omkring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Kiting

Byen

Tarifa er mer enn bare strender. Dette er en liten by med trange, svingete gater og mange interessante monumenter, for eksempel det gotiske kapellet Mundejar og kirkene Santa Maria og San Mateo. Inne i festningen Castillo de Guzman ved havnen er det meste som det engang var, med tårn der vi kan nyte utsikt over byen og severdighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokal fest

Hver september avvikler byen sin egen lokale feira – en ukes vanvittig fest med mat og en merkelig porsjon av religiøs fanatisme. Og Tarifa feirer med stil. Gatene fylles opp med Flintstones og faraoer, og barene flytter virksomheten ut i gatene. Dette er ikke en byfest for pyser. Men hvis du fortsatt er ung nok til å anse morgenen som slutten av kvelden, er dette en opplevelse du ikke bør gå glipp av.

Les også:

Aldri for sent å møte Vitoria

Pärnu Estlands spa-hovedstad

Pyramider og skrikende kinesere i Kairo

Urban oase i utemmet villmark

Saken er opprinnelig publisert på KingGoya.no