Planlegger turisthytte ved Trolltunga

Steinformasjonen Trolltunga i Hordaland tiltrekker seg tusenvis av turister i året. Nå planlegger Bergen og Hordaland Turlag en turisthytte i området med plass til 100 personer.
Steinformasjonen Trolltunga i Hordaland tiltrekker seg tusenvis av turister i året. Nå planlegger Bergen og Hordaland Turlag en turisthytte i området med plass til 100 personer. Foto: Jenny Pettersson/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen og Hordaland Turlag planlegger å bygge en turisthytte halvveis i løypa til det populære turistmålet Trolltunga i Odda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har antallet turister som besøker steinformasjonen Trolltunga økt kraftig, fra rundt 1.000 turister i 2008 til nesten 80.000 i fjor. Det har ført til svært mange redningsaksjoner og utallige oppdrag for Odda Røde Kors.

I år er det for første gang ventet at antall besøkende vil passere 100.000.

Nå planlegger Bergen og Hordaland Turlag å bygge en turisthytte i området, melder NRK.

En turisthytte vil blant annet bidra med trygghet for dem som ikke klarer å komme seg tilbake, og derfor redusere antall hjelpeaksjoner.

Det har lenge vært planer om å bygge et turisthytte i fjellområdet, men nå foreslås det at hytta skal bygges større og ligge på et annet sted enn tidligere. Nemlig et sted mellom Skjeggedal og Trolltunga, omtrent halvveis i løypa.

– En stor hytte vil kunne redusere hjelpeaksjoner til et minimum. Dessuten vil en ny turisthytte i området passe perfekt som innfallsport til det videre hytte- og rutenettet som Den Norske Turistforening, som vi er del av, har på Hardangervidda, sier lederen i turlaget, Helene Ødven til Bergens Tidende.

Les også:

Her leier du billigst og dyrest i Spania

Kirsebærblomstrende Washington D.C. tiltrekker hundretusenvis

Rydder haugevis av søppel på verdens tak