Spekkhoggeren går til angrep på sjøløveunger i strandkanten

Nasjonalparken Peninsula Valdes sør i Argentina skal være det eneste stedet i verden du kan bevitne dette fenomenet, ifølge lokale myndigheter.

Se den spektakulære videoen i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fantastisk video filmet 23. mars i år viser en stor spekkhogger som kommer helt opp i strandkanten, angriper og fanger en sjøløve. Hendelsen fant sted i nasjonalparken Peninsula Valdes sør i Argentina, og er visstnok ikke et uvanlig syn i parken på denne tiden av året.

– Dette lille strekket med strand er det eneste stedet i verden hvor man kan observere spekkhoggere praktisere en slik teknikk for å fange sjøløveunger, sier Hector Casin, som er ansatt i nasjonalparken, til nyhetsbyrået AP.

Angriper mens ungene lærer å svømme

Casin beskriver teknikken spekkhoggerne benytter seg av slik:

– Spekkhoggeren leter etter hav som gir akkurat de rette forholdene, med akkurat passe små bølger. Deretter kommer de nær strandkanten, og prøver å fange sjøløveunger som svømmer inn mot land på bølgene fra en sjøløve til en annen. Det er i dette øyeblikket spekkhoggeren forsøker å strande ungene, for så å fange dem, forklarer Casin til AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jaktteknikken er kun mulig for spekkhoggerne å utnytte seg av når sjøløveungene skal lære seg å svømme, mellom mor og far i vannkanten. I Peninsula Valdes skjer dette i mars og april hvert år, og da er det mulig å observere de store rovdyrene i aksjon.

Les også: Reddet 240 strandede hvaler på New Zealand

En verdensarv

Selv om det er en jakt som skjer hvert år, har det sjeldent blitt fanget på film før.

Peninsula Valdes er en del av Punta Norte-kysten av Argentina, og ligger omtrent 1000 kilometer unna hovedstaden Buenos Aires. Nasjonalparken ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1999 på grunn av sitt maritime dyreliv.

Årlig arrangeres det spekkhoggerturer i mars og april for nysgjerrige turister som vil se det store dyret jakte sjøløveunger.

Les også:

SeaWorld slutter med spekkhoggere

Åtte dykkerparadis hvor du kan oppleve spektakulære skapninger

Et av verdens største dykkerparadis er i fare