Klart for verdens første sauserestaurant

På den nye Gravy Bar er det saus som spiller hovedrollen på menykartet. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matthew Mead
På den nye Gravy Bar er det saus som spiller hovedrollen på menykartet. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matthew Mead
Artikkelen fortsetter under annonsen

Synes du saus er noe av det viktigste ved et vellykket måltid? Da kan Gravy Bar være verdt et besøk neste gang du befinner deg i Manchester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange setter pris på en god saus til måltidet, til tross for at det titt og ofte advares mot fete varianter når man er ute og spiser på restaurant. Og på en ny restaurant i Manchester i England er det nettopp saus som spiller hovedrollen i sentrum for spisekartet.

Gravy Bar , oversatt til saus-bar på godt norsk, skal ifølge Manchester Evening News åpne dørene i april og omtaler seg selv som en hyllest til sausentusiaster og den klassiske søndagsteken. På menykartet som er blitt offentliggjort, fremgår det at det første du bestiller er hvilken type saus du vil ha. Deretter velges hovedrett og til slutt tilbehør.

(Saken fortsetter under)

Selve navnet Gravy Bar er ikke helt tilfeldig, for her skal du også bokstavelig talt skal kunne drikke saus i form av egenprodusert House Gravybrau med en alkoholprosent på 3.0. Men ta det med ro, du kan også bestille mer klassisk drikke som Weissbier, Red Ale og House DIPA.

Les også:

Sjekk ut lillebroren til verdens beste restaurant

Slik får du tilgang til flyplassloungene

På denne restauranten får du åtte retter for 500 kroner