Italiensk flygelederstreik skaper forsinkelser i hele Europa

Illustrasjonsfoto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige italienske flygeledere gikk ut i en fire timer lang streik mandag. Så langt er opptil 300 flyginger innstilt rundt om i Europa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De italienske flygelederne stopper arbeidet sitt mellom klokken 13.00 og 17.00 mandag. Flyselskaper over hele Europa har innstilt eller endret avganger som følge av streiken.

Senere mandag skal fagforbund tilknyttet Alitalia og ledelsen møte med italienske myndigheter for å diskutere flyselskapets innsparingsplan. Selskapets ledelse presenterte i forrige uke planen, som innebærer å kutte selskapets kostnader med én milliard euro, eller i overkant av 9,1 milliarder kroner.

Det planlagte kuttet vil føre til at om lag 2.000 stillinger forsvinner innen slutten av 2019. Fagforbundene har varslet streik fra 5. april.

– Kuttene er vonde, men nødvendige, har flyselskapet uttalt i en pressemelding.

Det kriserammede italienske flyselskapet Alitalia har vært nødt til å avlyse 40 prosent av sine avganger grunnet den fire timer lange flygelederstreiken mandag. Til sammen er 206 innen- og utenriksflyginger innstilt.

SAS har to flyginger til Roma fra København og Stockholm mandag, men begge har endret avgangstid, slik at selskapet slipper å avlyse. Norwegian har vært nødt til å forsinke sine avganger til Roma fra Oslo og Stockholm.

Irske Ryanair har derimot vært nødt til å avlyse hele 42 avganger til og fra Italia.