Meny

Drømmer du om å leve kongelig? Nå har du muligheten

Hvem blir den neste eieren av Thornburry Castle? Foto: Savills
Hvem blir den neste eieren av Thornburry Castle? Foto: Savills
Thornburry Castle er slottet der Henrik 8. tilbrakte bryllupsnatten med Anne Boleyn før han fikk henne halshogget ett år senere. Nå kan det bli ditt for 103 millioner.

Sør i England i grevskapet South Gloucestershire, ikke langt unna Bristol og Cardiff, ligger Thornburry Castle i vakre grønne omgivelser. Det står i dag som et glitrende arkitektonisk eksempel på tudorstilen, der du kan velge mellom intet mindre enn 28 soverom.

En privat innkjørsel går rundt forsiden av eiendommen og fører opp til en buegang på den indre gårdsplassen til et slott hvis historie er ubønnhørlig knyttet opp mot den tyranniske kong Henrik 8. av England.

Konfiskert av morderisk konge

Da det ble påbegynt i 1511, var den opprinnelige tanken at slottet skulle tjene som festning og hjem for Edward Statford, den tredje jarlen av Buckingham, i 1511. Ti år senere ble han imidlertid halshugget for høyforræderi på ordre fra sin fetter og landets konge, Henrik 8.

Det tok ikke lange tiden før slottet ble konfiskert av kongen, som i 1535 tilbrakte ti dager på bryllupsreise her med sin nye brud, Anne Boleyn. Kun et år senere sørget han for at den unge dronningen mistet hodet, uskyldig henrettet for utroskap, incest og forræderi.

Da Henriks datter Maria 1 av England døde, gikk slottet tilbake til Statfords familie. Det sto ubebodd i nesten to århundrer, inntil det i 1850 ble totalrenovert og omgjort til familiehjem. Fra 1966 til 1986 ble slottet drevet som en av Storbritannias beste restauranter og er i dag et luksushotell med restaurant og 28 soverom med eget bad.

Les også:  Ananuri er slottet du ikke må gå glipp av

(Saken fortsetter under)

Thornburry Castle er et populært reisemål for mange turister. Foto: Wikimedia

Valgfrie fremtidsplaner

Nå kan altså slottet bli ditt, og prislappen ligger på 8,5 millioner pund (som tilsvarer 88.935.500 norske kroner).

Ifølge Business Insider er hvert soverom unikt innredet, med himmelseng, åpen peis og solid takhøyde. Samtlige soverom har eget bad, og på et av dem er baderommet attpåtil skjult.

Slottet har en førsteklasses restaurant, private selskapslokaler, samt konferanse- og møterom. Utenfor kan du vandre rundt i vakre hager som strekker seg ut over 15,4 dekar, fordelt i to større seksjoner. Tomten inneholder i tillegg ruinene etter en gammel mur og en vingård.

Det er fritt opptil den nye eieren hva som skal skje videre med slottet, du kan enten fortsette hotell- og restaurantdriften, eller omgjøre det til ditt eget private hjem slik at du kan være kongen i ditt eget slott.

Forhåpentligvis uten å følge i Henriks blodige fotspor.

Les også: 

Frankofil milliardær restaurerer slottshage

Opplev Downton Abbeys skjulte skatter

Er du klar for verdens skumleste ferie?

Annonse
Populært